Залишилось лише скласти присягу: ЦВК зареєструвала Вірастюка народним депутатом

Залишилось лише скласти присягу: ЦВК зареєструвала Вірастюка народним депутатом
Центральна виборча комісія одноголосно ухвалила рішення щодо реєстрації Василя Вірастюка народним депутатом України від партії "Слуга народу".

За реєстрацію Василя Вірастюка народним депутатом проголосували усі присутні на засіданні 16 членів комісії, повідомляє громадянська мережа "ОПОРА" у Facebook.

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка народним депутатом, відповідно до його заяви, поданої 7 червня, - зазначили у "ОПОРІ".

Нагадаємо, що Вірастюк був обраний депутатом на довиборах у Верховну Раду у 87 окрузі на Івано-Франківщині.  Згодом, 19 травня ЦВК визнала Василя Вірастюка народним депутатом й склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87, згідно з яким переможцем виборів залишався Василь Вірастюк, однак цю постанову суд знову ж таки скасував.

Зокрема, 23 травня Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.

Зрештою Велика Палата Верховного Суду прийняла рішення, що протокол ЦВК від 19 травня, яким Василя Вірастюка визнано обраним народним депутатом в окрузі 87 на Івано-Франківщині, є чинним.

Читайте також
ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом
Центральна виборча комісія визнала Василя Вірастюка народним депутатом на довиборах на Івано-Франківщині. Відповідний протокол затвердили сьогодні, 19 травня.
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі
Верховний суд пізно ввечері 1 травня визнав протиправним і скасував протокол Центральної виборчої комісії від 22 квітня 2021 року, яким кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк визнавався переможцем на довиборах на Івано-Франківщині.
Loading...
Load next