Український гімнаст Олег Верняєв не поїде на Олімпіаду в Токіо через позитивний допінг-тест

Український гімнаст Олег Верняєв не поїде на Олімпіаду в Токіо через позитивний допінг-тест
Українського олімпійського чемпіона та чемпіона світу Олега Верняєва дискваліфікують на 4 роки через допінг. Сам спортсмен не погоджується з рішенням арбітражу GEF.

Вєрняєв зазначив, що Комітет з етики в гімнастиці (GEF) ухвалив рішення про те, що концентрація мельдонію, яку знайшли у нього в організмі, достатня для дискваліфікації його на 4 роки. Термін відсторонення від змагань рахуватимуть з листопада 2020 року. Про це гімнаст повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Спортсмен не погоджується з відповідним рішенням, тому планує його оскаржити.

Як заборонений препарат попав у мій організм? Чому це сталося в період, коли не було серйозних міжнародних стартів і тренування проходили в полегшеному режимі? Чому тільки один тест дав позитивний результат, а жоден з майже десятка наступних тестів не підтвердив наявність забороненої речовини? – розмірковує Верняєв.

Позитивний тест лише вказує на факт наявності в організмі забороненої речовини, але не свідчить про провину спортсмена, наголошує гімнаст.

Зауважимо, що Олег Верняєв –  золотий та срібний призер Олімпійських ігор-2016 у Бразилії. До того ж, він є переможцем чемпіонату світу у 2014 році та тричі чемпіоном Європейських ігор.

Нагадаємо, що літня Олімпіада повинна пройти в Токіо з 23 липня до 9 серпня 2021 року. Зокрема, нещодавно олімпійська збірна України представила нову форму. 

Читайте також
"Мої слова перекрутили": український гімнаст Верняєв заявив, що не планував змінювати громадянство (відео) "Мої слова перекрутили": український гімнаст Верняєв заявив, що не планував змінювати громадянство (відео)
У 2016 році Верняєв завоював золоту та срібну медалі на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, але не зміг взяти участь в Олімпіаді-2020 у Токіо через дискваліфікацію у справі про вживання допінгу - мельдонію.
Олімпійські зустрічі 2020: гімнастка Погранична про Токіо та плани на майбутнє (відео) Олімпійські зустрічі 2020: гімнастка Погранична про Токіо та плани на майбутнє (відео)
Христина Погранична - українська гімнастка, фіналістка Олімпійських Ігор у Токіо, срібна призерка ІІІ-х літніх Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі, абсолютна чемпіонка XVII Всесвітньої літньої Гімназіади 2018-го, чемпіонка України серед юніорів з художньої гімнастики 2017 і 2018 років. Спортсменка поділилася своїми враженнями від Олімпіади-2020. Розповіла про травми, прикрі інциденти під час змагань та мотивацію під час складних моментів.
Український гімнаст Верняєв оскаржує дискваліфікацію на чотири роки Український гімнаст Верняєв оскаржує дискваліфікацію на чотири роки
На початку року Комітет з етики в гімнастиці (GEF) ухвалив рішення про те, що концентрація мельдонію, яку знайшли у нього в організмі, достатня для дискваліфікації його на 4 роки.
Loading...
Load next