Яке майбутнє чекає на села, що ввійдуть до Львівської ОТГ?

Яке майбутнє чекає на села, що ввійдуть до Львівської ОТГ?
Чи не найголовніші проблеми мешканців Лисинич – це завантаженість дороги, відсутність дитмайданчиків та будівництво цинкового заводу поруч.Близькість до Львова та зручна транспортна розв’язка – Лиси

Чи не найголовніші проблеми мешканців Лисинич – це завантаженість дороги, відсутність дитмайданчиків та будівництво цинкового заводу поруч.

Близькість до Львова та зручна транспортна розв’язка – Лисиничі мають багато переваг. Тепер населений пункт увійшов ще й до складу Львівської ОТГ. Та от чи гарантує це вирішення проблем місцевих – залишається питанням відкритим. Власне, майбутньому цього селища у складі об’єднаної громади присвятили своєрідне зібрання за участю представників «Громадянської позиції».

Депутатка Львівської облради повідомила: "Місто Львів велике та багате. І в цієї громади Лисиничі-Підбірці найбільші застереження, щоб ними, вибачте за сленг «не скористалися», не взяли їхні землі, не поставили тут багато багатоповерхівок і щоб оцей красивий лісистий край не перетворили на суцільні забудови".

Тутешні мешканці додають: новий адміністративно-територіальний устрій  не за горами, а як це працюватиме – не роз’яснив ніхто, ні сільський голова, ні львівська влада.

Чи не найбільше побоюються місцеві, щоб після приєднання їхня територія не була покинутою і забутою.

Місцева мешканка Наталія розповіла: "Вже якщо так склалося, що ми Львівська ОТГ, то нам треба підтримувати той статус, але і своє не забувати, тому що люди тут виросли, живуть і хочуть думати за майбутнє, щоб в них так само хорошою була не тільки дорога, а вся розвинута інфраструктура".

Одна з найголовніших проблем мешканців цього краю – це завантаженість дороги, відсутність дитячих майданчиків та будівництво цинкового заводу поруч. У громадянській позиції вважають, що єдиним можливим шляхом для забезпечення інтересів громад є новий адміністративно-територіальний устрій Львова. Адже запровадження у місті районних рад дозволить громадянам, долучених до «Великого Львова» отримати реальний механізм захисту своїх інтересів.

Голова коордради політичної партії «Громадянська позиція» Володимир Гірняк зазначив: "Люди переживають, чи будуть прийматися рішення без них. Я старався людям обгрунтувати про те, що «Великий Львів» є вигідним тому, що буде спільна транспортна система, спільні інфраструктурні об’єкти і ключове питання – вони будуть мати свого представника у виконавчому комітеті і без волі цього представника не буде прийматись рішення про забудови, наприклад, в Лисиничах".

Однозначно, зі слів Володимира Гірняка, ключовим елементом успіху проекту розширення Львова є рівне партнерство, прозорість та довіра. А ще повноцінна комунікація усіх учасників процесу. Політик переконаний: новий адміністративний устрій Львова стане ефективним інструментом, що дозволить налагодити рівноправний діалог.

Люди ж сподіваються: після 25 жовтня зміни підуть тільки на користь їхнього населеного пункту.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Росія викликає посла Великої Британії через "образливі та хамські" коментарі Росія викликає посла Великої Британії через "образливі та хамські" коментарі
В російському міністерстві не уточнили, про які конкретні зауваження йдеться.
Loading...
Load next