Медведчук прибув в Офіс генпрокурора для вручення йому підозри у держзраді

Медведчук прибув в Офіс генпрокурора для вручення йому підозри у держзраді
Віктор Медведчук прибув на допит в Офіс генпрокурора після оголошення йому підозри у держзраді.

Сьогодні, 12 травня, представник "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук самостійно прибув до Офісу генерального прокурора, повідомляє hromadske. Він також заявив, що з підозрою ще не ознайомлений, а переховуватися від слідства не має наміру.

"Я це розцінюю, як політичні репресії і незаконне кримінальне переслідування мене. Зеленський щодо цього погрожував ще у 2019 році. Ось вони поступово реалізуються через правоохоронні органи", - сказав Медведчук журналістам.

Він також наголосив, що про обшуки у своєму будинку та кабінеті в офісі "ОПЗЖ", нардеп почув, коли перебував з дружиною за межами Києва. Після цього вони одразу ж повернулись в Україну.

Зокрема підозрюваний у держзраді Медведчук зазначив, що разом з адвокатами вже сьогодні ознайомиться з висунутою йому підозрою. При цьому він також наголосив, що аудіозаписів, які учора, 11 травня оприлюднили на брифінгу Ірина Венедіктова та Іван Баканов, Медведчук каже, що не чув. Проте свого спілкування з ексзаступником керівника Адміністрації президента Росії Дмитром Козаком не заперечує.

"Я з Козаком дуже часто по різних питаннях говорю. Я говорю саме про Дмитра Козака", - додав він.

Нагадаємо, що вчора генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Зокрема у помешканні кума Путіна наразі проводяться обшуки. Згодом у помешканні та в кабінеті Медведчука в офісі партії "Опозиційна платформа – За життя" у Києві правоохоронці Служби безпеки України провели обшуки.

Зрештою сьогодні дружина Медведчука, Оксана Марченко запевнила, що вони разом з чоловіком вже в Україні та під час обшуків у їхньому домі вони були у від'їзді - нібито відпочивали у Хорватії. Медведчук своєю ж чергою оприлюднив на сайті партії "ОПЗЖ" заяву про те, що "не збирається ховатись" та назвав події довкола себе "політичною розправою".

Читайте також
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Справа Медведчука: нардеп заволодів підприємствами на Донбасі завдяки бізнесмену Кузяру, - Венедіктова (відео) Справа Медведчука: нардеп заволодів підприємствами на Донбасі завдяки бізнесмену Кузяру, - Венедіктова (відео)
За матеріалами Служби безпеки України народному депутату з ОПЗЖ і куму Путіна Віктору Медведчуку оголошено нову підозру – про державну зраду.
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Loading...
Load next