Правоохоронці прийшли із обшуками до будинку Віталія Кличка у Києві

Правоохоронці прийшли із обшуками до будинку Віталія Кличка у Києві
До будинку в якому проживає мер столиці Віталій Кличко силовики прийшли з обшуками, однак до помешкання Кличка вони так і не потрапили. Сам мер вважає, що вони прийшли в іншу квартиру - вона нижче на декілька поверхів.

Близько 20 правоохоронців прийшли у будинок на вулиці Богдана Хмельницького, де мешкає мер Києва Віталій Кличко. Спершу про ймовірні обшуки у будинку де проживає Кличко повідомив один із українських журналістів, Юрій Бутусов, на своїй сторінці у Facebook. Він заявив, що група озброєних людей в екіпіровці співробітників правоохоронних органів прибули до будинку Кличка 18 травня о 7:30.

"За інформацією джерел у мерії, сам Кличко пішов на тренування о 7.00, а утеплився цією групою, належності якої ще не встановлені. В квартиру мера ще ніхто не заходить", - зазначив у дописі Бутусов.

Згодом цю інформацію підтвердив й сам Кличко в ефірі телеканалу "Україна 24", повідомляє видання "Бабель" у Telegram. Однак спершу мер не вірив, що обшуки проводяться не у його квартирі та, щоб переконатися у цьому запросив журналістів до себе додому. Там й справді не було сторонніх людей, лише помітно, що у квартирі на даний час триває ремонт.

Згодом Кличко також висловив припущення, що правоохоронці не розраховували, що він щоранку перебуває на тренуванні або ж мали хибну інформацію про його місцеперебування.

"Сьогодні зранку приїхав автобус з озброєними людьми з автоматами, пістолетами. Якась група піднялась в під’їзд. Зараз після тренування я прийшов, і зараз з’ясую, в чому була причина", - розповів мер столиці.

Зокрема за словами Кличка, правоохоронці приходили до мешканців квартири, яка розташована поверхом нижче у будинку де він проживає. Він розповів, що ця квартира належить працівникам Оперного театру, однак згодом правоохоронці розповіли йому, що наразі помешкання здають в оренду і до нинішніх її жителів у них нібито виникли запитання й зазначив.

"Це дуже бідні люди і я не знаю, які там кримінальні провадження можуть бути", - наголосив Кличко.

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці провели обшуки у будівлі КМДА, внаслідок чого їм вдалось викрити сімох київських посадовці, які є причетними до розкрадання 13,5 мільйонів гривень з бюджету. Під час обшуків правоохоронцям вдалось вилучити достатній об’єм доказів для повідомлення вказаним службовцям про підозру. Серед цих доказів вилучили відповідні документи та чорнові дописи.

Читайте також
Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе
Мер Києва зазначив, що його запросили лише за дві з половиною години до початку засідання.
Кличка не пустили зустріти Ангелу Меркель (відео) Кличка не пустили зустріти Ангелу Меркель (відео)
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель прибула до Києва з одноденним робочим візитом.
Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента Кличко поскаржився на погрози та обшуки, які відбуваються після нарад в Офісі Президента
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що йому систематично погрожують звільненням з посади голови Київської міської державної адміністрації, а силовики тим часом регулярно влаштовують обшуки в комунальних київських підприємствах.
Loading...
Load next