Під оплески та крики "ганьба": Вірастюк зі скандалом склав присягу народного депутата України (відео)

Під оплески та крики "ганьба": Вірастюк зі скандалом склав присягу народного депутата України (відео)
Після перемоги на виборах у 87 окрузі на Івано-Франківщині та реєстрації ЦВК, Василь Вірастюк склав присягу у Верховній Раді. Однак, і цього разу не обійшлось без скандалу.

Голова парламенту, Дмитро Разумков оголосив, що Центральна виборча комісія визнала Вірастюка обраним народним депутатом. Згодом Василя Вірастюка запросили до трибуни, щоб той склав присягу народного депутата, однак у інших парламентарів це викликало хвилю обурення.

Під час присяги Вірастюка в сесійній залі Верховної Ради деякі опозиційні депутати кричали йому “ганьба”. Однак, у цей час нардепи від партії “Слуги народу”, від якої балотувався Вірастюк, підтримали його оплесками, піднявшись зі своїх місць.

Присягаю народу України! Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу. Присягаю дотримуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників, - уривок присяги Вірастюка.

Нагадаємо, що ЦВК намагалась декілька разів зареєструвати Василя Вірастюка народним депутатом:

  • Так, 28 березня в окрузі 87 в Івано-Франківській області відбулися довибори у Верховну Раду, на яких балотувались Василь Вірастюк від "Слуги народу" та його головний опонент від партії "За майбутнє", Олександр Шевченко;
  • 4 квітня переможцем на довиборах у Івано-Франківській області оголосили Василя Вірастюка;
  • Та вже 12 квітня суд визнав протиправним протокол про обрання Вірастюка, однак 22 квітня ЦВК офіційно визнала Вірастюка народним депутатом;
  • Проте, 2 травня суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі;
  • Згодом, 19 травня ЦВК визнала Василя Вірастюка народним депутатом й склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87. Зокрема. в той час Велика Палата Верховного Суду прийняла рішення, що протокол ЦВК від 19 травня, є чинним
  • Однак, вже 24 травняВерховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
  • Зрештою, 5 червня Велика палата ВСУ скасувала рішення Верховного суду щодо скасування протоколу ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом. Згідно з ухваленим рішенням протокол ЦВК про результати виборів - є законний, а Вірастюк - є народним депутатом.

Відео моменту, як Василь Вірастюк складає присягу у Верховній Раді опублікувало видання "Букви" на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також
ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом
Центральна виборча комісія визнала Василя Вірастюка народним депутатом на довиборах на Івано-Франківщині. Відповідний протокол затвердили сьогодні, 19 травня.
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Скандальний депутат Яценко не встав під час виконання гімну України (відео) Скандальний депутат Яценко не встав під час виконання гімну України (відео)
Народний депутат Антон Яценко, який нещодавно став членом фракції “Батьківщина”, демонстративно відмовився вставати під час виконання гімну України в Уманській міській раді.
Loading...
Load next