"Залишаємось великими друзями": Зеленський поговорив із Трюдо про Росію, НАТО та збитий літак "МАУ"

"Залишаємось великими друзями": Зеленський поговорив із Трюдо про Росію, НАТО та збитий літак "МАУ"
Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо обговорив питання "Північного потоку-2" та членства України в НАТО.

Головною темою розмови президента із канадським прем'єр-міністром стало питання про безпекову ситуацію на сході та біля кордонів України. Володимир Зеленський додав, що Російська Федерація вивела лише частину своїх військ і важкого озброєння з тимчасово окупованих територій та від українських кордонів — повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Росія майже не проводила відведення. Зі 105 тисяч російських військових лише 11 тисяч пішли назад, — заявив у під час розмови Зеленський.

Також під час телефонної розмови Трюдо та Зеленський обговорили небезпеку "Північного потоку-2", оскільки на думку українського президента, газогін є політичною зброєю Росії. Зеленський наголосив на важливості збереження міжнародного тиску на Росію з метою досягнення реального прогресу в мирному врегулюванні важливих для України питань.

Ми вважаємо, що добудова "Північного потоку – 2" зміцнить Росію як гравця на світовій мапі, — додав Володимир Зеленський.

Окрему увагу у ході розмови було зосереджено на посиленні координації зусиль між Україною та Канадою у справі щодо збиття Іраном літака української авіакомпанії "МАУ" та притягнення винних до відповідальності.

Також прем'єр-міністр та президент обговорили майбутні плани щодо подальшого політичного діалогу України та Канади на вищому рівні. Згодом Зеленський запросив Трюдо відвідати Україну для участі в саміті "Кримської платформи" в Києві і заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Читайте також
"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО "Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Немає сенсу в санкціях, якщо їх вводити після, а не до вторгнення Росії, - Зеленський Немає сенсу в санкціях, якщо їх вводити після, а не до вторгнення Росії, - Зеленський
Такий розвиток подій може не лише не стримати Путіна, але й "мотивувати" його.
Loading...
Load next