"Це монтаж і я це стверджую": Медведчук вважає сфабрикованими всі докази у справі про тероризм (відео)

"Це монтаж і я це стверджую": Медведчук вважає сфабрикованими всі докази у справі про тероризм (відео)
Напередодні проросійському нардепу від "ОПЗЖ" Віктору Медведчука оголосили про нову підозрі в держзраді і сприянні терористичній діяльності.

Підозрюваний у державній зраді та фінансуванні тероризму народний депутат України та кум президента РФ Віктор Медведчук переконаний, що всі докази у справі проти нього "сфабриковані". Окрім цього він нагадав, що через запроваджені проти нього та його сім’ї санкції він не має 1 млрд гривень для оплати застави, і "влада про це знає": "Зрозуміло, що цей мільярд не буде сплачено, і тоді абсолютно зрозуміло, що Медведчук має з домашнього арешту переміститися під реальний".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Органи слідства, і прокуратура, і СБУ...добре знають, що ніяких записів немає, - заявив Меведчук.

Окрім цього він наголосив, що разом зі своїми адвокатами зробить усе можливе для того, щоб довести стороні обвинувачення, що "таких розмов у реальності не існує": "Ні оригіналів, ні оригінальних записуючих пристроїв. Це все справжнісінька туфта і результат фальсифікації".

Також за словами Медведчука він з Сергієм Кузярою (бізнесмен, який, за даними правоохоронців, може бути причетний до незаконного вивезення вугілля з ОРДЛО) "не знайомий, не зустрічався і ніколи не розмовляв".

Вони добре знають, що записи 2014-2015 рр., які вони демонструють на своїх брифінгах і на які посилаються як на доказ, ніколи не будуть допустимим доказом, тому що це монтаж і я це стверджую, - додав нардеп.

Зауважимо, що сьогодні, 12 жовтня, Печерський районний суд Києва розпочав розгляд клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу народному депутату від партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктору Медведчуку, який є підозрюваним у справі про незаконну закупівлю вугілля на окупованому Донбасі у 2014-2015 роках.

Нагадаємо, що Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму. Офіс генпрокурора підозрює Медведчука у зриві контракту з ПАР з постачання вугілля до України. За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із "ЛНР" та "ДНР" і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Окрім цього, СБУ виклала аудіозапис розмов, які мають підтверджувати існування "вугільної схеми" та зацікавленість у ній влади РФ.

 

Читайте також
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Loading...
Load next