Закриття кордону з Україною: у Білорусі пояснили рішення Лукашенка

Закриття кордону з Україною: у Білорусі пояснили рішення Лукашенка
Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про закриття кордону з Україною. Білоруське МЗС прокоментувало цю заяву.

В уряді Білорусі прокоментували ситуацію щодо закриття кордону з Україною, яка за їхніми словами спрямоване на посилення контролю за контрабандою. Для туристів чи то звичайних громадянин перешкод не буде.

Про це заявив керівник Міністерства закордонних справ Білорусі Володимир Макей на російському телеканалі Russia Today, повідомляє "РБК-Україна".

Для туристів, для звичайних громадян кордони відкриті. Те, що було сказано, що ми закриваємо кордони, означає, що з урахуванням ось тих подій, які мали місце останні дні. Все це змушує нас більш пильно дивитися на охорону наших кордонів, – наголосив Макей.

Також він додав, що Білорусь ухвалила відповідне рішення для того, аби посилити охорону власного кордону та протидіяти організованій злочинності і спробам організувати терористичні акти.

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки. Причиною цих дій стала примусова посадка літака компанії Ryanair у Мінську, що є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. 

Читайте також
Лукашенко вважає Україну новою загрозою для Білорусі (відео) Лукашенко вважає Україну новою загрозою для Білорусі (відео)
Лукашенко зібрав керівників майже всіх силових структур, щоб обговорити не тільки ситуацію на кордоні, але і що відбувається навколо Білорусі. В тому числі обговорили ситуацію із Україною.
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
"Українці хочуть бачити вас своїм президентом": що говорив "Слуга народу" під час зустрічі з Лукашенком "Українці хочуть бачити вас своїм президентом": що говорив "Слуга народу" під час зустрічі з Лукашенком
Депутат від партії "Слуга народу" Євгеній Шевченко поїхав на зустріч з самопроголошеним президентом Олександром Лукашенко, яка відбулась у Палаці Незалежності в Мінську. Нардеп зазначив, що завжди мріяв про знайомство.
Loading...
Load next