«Слуги» підтримують Монастирського: у фракції зібрали понад 226 підписів

«Слуги» підтримують Монастирського: у фракції зібрали понад 226 підписів
Понад 226 депутатів підтримали висунення Монастирського на посаду глави МВС.

Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомляє, що у  фракції зібрано понад 226 підписів під поданням до прем’єра Дениса Шмигаля щодо висунення кандидатури Дениса Монастирського на посаду керівника Міністерства внутрішніх справ. Про це інформує УНІАН.

Зазначимо, що для позитивно голосування необхідно мінімум 226 голосів.

Кравчук також повідомила, що підписи будуть передані прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, а він ужевже внесе до парламенту подання щодо кандидатури Монастирського. Зокрема, депутатка наголосила, що "не бачила жодної людини, яка б утримувалася".

Голосування за призначення Монастирського очікується 16 липня.

Фракції "Голос" та "Європейська солідарність" не планують голосувати за кандидатуру Дениса Монастирського на посаду очільника МВС. Обидві фракції наголосили на тому, що вони є опозиційними силами, тому не збираються підтримувати «слугу» Монастирського у голосуванні.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 липня Верховна Рада проголосувала за відставку Арсена Авакова з посади голови Міністерства внутрішніх справ та депутати майже одноголосно схвалили рішення щодо його бажання звільнитись. Зокрема, його підтримали більшістю голосів.

Читайте також
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
Нардеп від "Слуги народу" Монастирський став новим очільником МВС Нардеп від "Слуги народу" Монастирський став новим очільником МВС
За прийняття відповідного рішення проголосував 271 народний депутат.
Loading...
Load next