Рекордно низька кількість нардепів прийшла на позачергове засідання ВР

Рекордно низька кількість нардепів прийшла на позачергове засідання ВР
Нардепи провалили всі проєкти постанов про скасування 4 рішень Верховної Ради, які стосувалися реформування "Укроборонпрому" та судової системи.

20 липня, о 14-й годині Верховна Рада почала позачергове засідання, на ньому зареєструвалися лише 99 нардепів. Про це стало відомо під час трансляції парламентського засідання

Засідання відкрив перший віцеспікер Руслан Стефанчук. Дмитро Разумков у залі відсутній. 

У залі зареєстровані 99 народних депутатів. Позачергове засідання Верховної ради України оголошую відкритим, – сказав Стефанчук. 

 Нардеп Олексій Гончаренко зауважив, що засідання неповноважне, проте Стефанчук це заперечив. 

Сьогодні, нардепи провалили постанови, які минулого тижня зареєстрували в Раді.

Автори постанов вимагали скасувати результати голосування щодо законів про перезавантаження роботи Вищої кваліфкомісії суддів, реформи «Укроборонпрому», Вищої ради правосуддя  та її інспекторів. Тепер закони ляжуть на стіл спікера Ради, а потім підуть на підпис президента та публікацію.

Нагадаємо, що в останній день пленарного тижня, Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.
 

Читайте також
"Видно, що вчора був футбол": Разумкова розсмішила "рекордна" явка депутатів (відео) "Видно, що вчора був футбол": Разумкова розсмішила "рекордна" явка депутатів (відео)
Під час пленарного засідання у Верховній Раді був зафіксований "антирекорд" із неявки депутатів на роботу - зареєструвалися лише 132 народних депутати з більш ніж 400.
Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео) Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео)
Окрім Стефанчука, на посаду спікера Ради були висунуті кандидатури народних депутатів Ярослава Жалезняка, Гео Лероса, Олексія Гончаренка і Яни Зінкевич. Однак під час виступу Железняк і Лерос заявили, що знімають свої кандидатури.
За "деякі відставки" в Раді пропонують по 50-100 тисяч: Разумков розповів про підкуп депутатів (відео) За "деякі відставки" в Раді пропонують по 50-100 тисяч: Разумков розповів про підкуп депутатів (відео)
Він не уточнив, для відставки кого саме відбувається ймовірний підкуп, але пообіцяв також офіційно звернутися до правоохоронних органів.
Loading...
Load next