Ще один почесний гість: в Україну прибув голова Євроради Шарль Мішель (фото)

Ще один почесний гість: в Україну прибув голова Євроради Шарль Мішель (фото)
В Україну прилетів голова Європейської ради Шарль Мішель. На саміті Кримської платформи голова представлятиме керівництво Європейського Союзу.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель візьме участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та в урочистостях з нагоди 30-річчя незалежності України. Зокрема, почесний гість вже прибув в Україну, повідомила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на своїй сторінці у Twitter.

Рада вітати в Україні президента Європейської ради Шарля Мішеля, який прибув для участі в урочистостях з нагоди 30-ї річниці Незалежності України та Кримської платформи, - зазначила у твіті Стефанішина.

Відомо, що голова Європейської Ради прибув в Україну учора, 22 серпня. У перший день візиту до Києва у глави Євроради були заплановані зустріч з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, виступ на інавгураційному саміті і відвідування офісу Кримської платформи. 

Також Шарль Мішель буде присутній на офіційних заходах, присвячених Дню Незалежності України 24 серпня.

Нагадаємо, що Мішель на саміті "Кримської платформи" представлятиме керівництво ЄС.

Також зауважимо, що "Кримська платформа" - це новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму. Ініціатива проведення саміту належить президенту Володимиру Зеленському.

Читайте також
Під час візиту Зеленського до Польщі стало відомо коли обговорюватимуть вступ України в НАТО Під час візиту Зеленського до Польщі стало відомо коли обговорюватимуть вступ України в НАТО
Президент Володимир Зеленський під час сьогоднішнього візиту повідомив, що Польща підтримує вступ України до Євросоюзу і НАТО, а також суверенітет і територіальну цілісність України.
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
Loading...
Load next