Знайшли "цінних свідків": в Офісі генпрокурора відкрили справу щодо скандального Гео Лероса (відео)

Знайшли "цінних свідків": в Офісі генпрокурора відкрили справу щодо скандального Гео Лероса (відео)
ДБР посилається на відео, де особа, схожа на Гео Лероса, нібито шукає співучасників для імітації нападу на себе. Окрім цього, у правоохоронців є "цінні свідки" події.

В Офісі генпрокурора відкрили кримінальну справу щодо нардепа Гео Лероса. Державне бюро розслідувань повідомило, що знайшло "цінних свідків" у справі щодо можливого готування до свідомо неправдивого показання свідка чи потерпілого для надання слідчим органам стосовно позафракційного нардепа Гео Лероса. Про це повідомила пресслужба ДБР у Telegram, яка буде здійснювати слідство.

Зокрема, підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стало відео, яке було опубліковане раніше в одному з Telegram-каналів.

У повідомленні містилось відео, де особа, схожа на народного депутата України Гео Лероса, підшукує співучасників для імітації нападу на себе. За це він забажав у невстановленого співрозмовника гроші. Метою імітації могло бути створення у суспільстві ілюзії погроз на його адресу нібито за політичну діяльність, але головною ціллю могла бути дискредитація органів державної влади, - заявив начальник відділу ГСУ ДБР Максим Зінорук.

Попередньо справу відкрили за статями про готування до злочину та введення в оману суду чи іншого органу. Окрім цього у ДБР заявили, що встановили "цінних свідків", розголошення відомостей про яких наразі може зашкодити досудовому розслідуванню. Проте, зазначається, що інформація, якою вони володіють, має важливе значення для встановлення усіх обставин кримінального правопорушення.

До ДБР надходить інформація про можливе вчинення кримінальних правопорушень публічними особами, пов’язаними з цим фактом та іншими злочинами, - наголосили в ДБР.

Зокрема, сам Гео Лерос на своїй сторінці у Facebook посміявся з того, що у справі знайшли цінних свідків: "Хіба що свідків Єгови! Коли найближчим часом весь цей цирк закінчиться, у виграші будуть Зеленський, Єрмак і Коля Тищенко з 95 кварталом, яких доведеться терпіти ще дуже довго".

Чекаю на допит більше за них) P.S. Впевнена, брат Єрмака стане свідком, - додав нардеп.

Нагадаємо, що 13 вересня, на одному із Telegram-каналів опубліковано відео під назвою "Появились новые подробности в поджоге Mercedes Benz Лероса" на якому особа, зовні схожа на народного депутата Гео Лероса, за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину, а саме – імітації нападу на себе особисто задля створення ілюзії погроз, нібито, за політичну діяльність та з метою дискредитації органів державної влади.

Згодом, Лерос заявив, що йому вже вдалося "по гарячих слідах" з’ясувати обставини та знайти замовників "сфабрикованого відео". Він переконаний, що відео, де він нібито обговорює деталі нападів на себе, зробили в кабінеті нардепа від "Опозиційної платформи — За життя" Вадима Столара

Також Лерос наголосив, що сам Столар злив ці записи і змонтував, щоб його дискредитувати "заради Зеленського та Єрмака", аби знову стати "смотрящим" за столицею, яким він був раніше. Нардеп також не виключає, що сам Столар міг підпалити його авто, і хоче, щоб цю версію перевірило слідство, а також хоче аби Столара також допитали у справі про скандальне відео та вилучити оригінали цих записів, "які підтвердять всі написані тут слова".

Читайте також
Депутата Гео Лероса підозрюють в інсценуванні підпалу власного авто (відео) Депутата Гео Лероса підозрюють в інсценуванні підпалу власного авто (відео)
Наприкінці серпня 2020 року народний депутат України Гео Лерос заявив про ймовірний підпал свого автомобіля. Інцидент він пов’язав зі своєю політичною діяльністю.
"Ініціював підпал власного авто": Гео Лерос переконаний, що скандальне відео зняли в кабінеті нардепа Столара (відео) "Ініціював підпал власного авто": Гео Лерос переконаний, що скандальне відео зняли в кабінеті нардепа Столара (відео)
Позафракційний народний депутат Гео Лерос заявив, що йому вже вдалося "по гарячих слідах" з’ясувати обставини та знайти замовників "сфабрикованого відео" на якому особа, зовні схожа на нардепа, за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину.
Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні
27 кримінальним авторитетам, проти яких Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ввела санкції, скасували дозвільні документи на проживання в Україні.
Loading...
Load next