"Відповідь буде сильною": Зеленський відреагував на обстріл авто заступника Шефіра (відео)

"Відповідь буде сильною": Зеленський відреагував на обстріл авто заступника Шефіра (відео)
Зеленський заявив, що вилетить до Києва відразу після виступу на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Він відбудеться пізно ввечері 22 вересня.

Президент Володимир Зеленський, який наразі перебуває у США відреагував на обстріл машини його першого помічника і друга Сергія Шефіра та пригрозив сильною відповіддю причетним до нападу. Відео звернення Зеленського з’явилося на його сторінках у соцмережах, зокрема також і у його Telegram-каналі.

Хто за цим стоїть, скажу відверто - не знаю. Поки що. Які це сили можуть бути внутрішні або зовнішні. Але силами не вважаю їх. Тому що передавати мені привіт пострілами з лісу в автомобіль мого друга – це слабкість. А ось відповідь буде сильною, - заявив президент.

Окрім цього, Володимир Зеленський наголосив, що одразу після свого виступу на Генасамблеї ООН, який відбудеться сьогодні, 22 вересня, він одразу ж вирушить до Києва. 

На міцність нашої команди це не вплине. На той курс до змін, до детінізації нашої економіки, до боротьби з криміналітетом, з великими впливовими фінансовими групами, це ніяк не впливає, - додав президент.

Нагадаємо, що  Сергій Шефір живий та перебуває у нормальному стані, оскільки кулі його не зачепили. Поліція почала спецоперацію з розшуку і затримання тих, хто стріляв. Однак внаслідок стрілянини постраждав водій - три кулі влучили в ногу водія, наразі його готують до операції.  Прокуратура завела кримінальну справу через замах на першого заступника. Стрілянина трапилась, коли посадовець їхав з дому на роботу. Дорога, якою їхала автівка проходила через ліс, де з різних боків траси було зроблено кілька автоматних черг.

Зокрема, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк переконаний, що замах на Шефіра, це "відкритий, навмисний і вкрай жорстокий напад не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди". Окрім цього лідер фракції "Слуга народу" Давида Арахамія спілкувався із Сергієм Шефіром, коли той їхав на роботу й пояснив, що у 50% випадків помічник Володимира Зеленського їздить за кермом сам, 50% – з водієм. Тому, ймовірно невідомі нападники могли переплутати чоловіків. 

Також нагадаємо, що наразі Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом. Він вже взяв участь у відкритті 76-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, перший день якої був присвячений боротьбі з пандемією коронавірусу та збереженню навколишнього середовища.

Читайте також
Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео) Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео)
У Вашингтоні підтвердили свої наміри надати українським правоохоронцям допомогу в розслідуванні замаху на першого заступника президента Володимира Зеленського - Сергія Шефіра.
Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео) Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео)
Прокуратура завела кримінальну справу через замах на першого заступника Володимира Зеленського - Сергія Шефіра. Стрілянина трапилась, коли посадовець їхав з дому на роботу. Дорога, якою їхала автівка проходила через ліс, де з різних боків траси було зроблено кілька автоматних черг.
Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео) Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео)
Столичні правоохоронці на Київщині прочісують понад 430 гектарів лісу, поблизу якого було обстріляно автомобіль Сергія Шефіра. Жодного підозрюваного поки не затримано.
Loading...
Load next