"Було моторошно": деталі обстрілу авто першого заступника президента Шефіра (відео)

"Було моторошно": деталі обстрілу авто першого заступника президента Шефіра (відео)
Політик зазначив, що чув "ідіотські" версії щодо нападу. Він наголосив, що ніяких конфліктів у команді немає.

Замах на першого помічника президента Сергія Шефіра стався уранці 22 вересня, близько 10 ранку. Невідомі з автоматичної зброї обстріляли авто, в якому він був зі своїм водієм. Внаслідок стрілянини у водія автівки влучили 3 кулі. Зокрема, Сергій Шефір відреагував на обстріл свого автомобіль й переконаний, що мета замаху на його життя полягала у залякуванні вищого ешалону влади. Про це він розповів під час брифінгу глави МВС Дениса Монастирського.

Не розумію причин. Їхали й раптом пролунали постріли. Поранили водія, але водій молодець і не ставав. Ми прискорилися. Було моторошно. Я тут же подзвонив в поліцію та міністру МВС, - зізнався Шефір.

Він зізнався, що йому було моторошно, але водій "поводився героїчно, продовжив рух". Він зазначив, що зупинив першу швидку, яку побачив на дорозі, і медики госпіталізували пораненого водія. Він також зауважив, що правоохоронці у цій ситуації зреагували дуже оперативно.

Зокрема, під час брифінгу заступник Зеленського декілька раз звернув увагу на тому, що всередині президентської команди немає ніяких конфліктів, тому цю версію як причину для замаху він назвав "ідіотською". За його словами, Володимир Зеленський — "дуже вольова людина, зі стержнем, його не залякати".

Я вже чув кілька ідіотських версій. Ніяких конфліктів команді немає. Це все фейки. У нас команда дружна і злагоджена. Я думаю, що замах було скоєно з метою залякування вищого ешелону влади, - наголосив Сергій Шефір.

Окрім того, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що однією з метою пострілів було зупинити автомобіль, однак водій їхав далі і доїхав до парковки супермаркету: "Якби авто зупинилось, то наслідки були б однозначно трагічними. Той фактор, що водій виїхав із зони обстрілу, було фактором, що спасло життя".

Відомо, що водія першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра вже прооперували, його життю нічого не загрожує. Однак, перед тим як поїхати до лікарні, він вказав слідчим звідки здійснювалися постріли.

Щойно прооперовано водія. Його життю нічого не загрожує. Хочу зазначити, що ще перед тим як поїхати до лікарні, він вказав слідчим на місце, звідки конкретно здійснювалися постріли, що дало можливість слідчому оперативно здійснювати огляд місця події і проводити необхідні слідчі дії, - заявив Монастирський.

Що відомо про обстріли авто Сергія Шефіра? 

  • Поблизу Києва сьогодні, 22 вересня, біля Лісників невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента Володимира Зеленського, Сергія Шефіра.
  • Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів про інцидент у коментарі "Українській правді" й заявив, що замах на Шефіра, це "відкритий, навмисний і вкрай жорстокий напад не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди".
  • За інформацією радника голови Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, невідомі стріляли по автівці з лісу з автоматичної зброї під час руху. 
  • Лідер фракції "Слуга народу" Давида Арахамія спілкувався із Сергієм Шефіром, коли той їхав на роботу й пояснив, що у 50% випадків помічник Володимира Зеленського їздить за кермом сам, 50% – з водієм. Тому, ймовірно невідомі нападники могли переплутати чоловіків. 
  • За фактом обстрілу машини першого радника президента відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб.
  • Невстановлені особи, за попередніми даними, з автоматичної зброї калібру 7,62 здійснили близько 10 пострілів.
  • Президент Володимир Зеленський, який наразі перебуває у США відреагував на обстріл машини його першого помічника і друга Сергія Шефіра та пригрозив сильною відповіддю причетним до нападу.
  • Зеленський заявив, що вилетить до Києва відразу після виступу на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Він відбудеться пізно ввечері 22 вересня.
Читайте також
Замах на життя Шефіра: в МВС назвали головну мету обстрілу автівки помічника Зеленського (відео) Замах на життя Шефіра: в МВС назвали головну мету обстрілу автівки помічника Зеленського (відео)
На думку експертів, всього в машину потрапило 18 куль - дві з яких, потрапили в стегно водієві Шефіра. За інформацією МВС, мало статися "нахабне, цинічне вбивство одного з найближчих президенту України Володимиру Зеленському і дорогих йому людей".
Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео) Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео)
Прокуратура завела кримінальну справу через замах на першого заступника Володимира Зеленського - Сергія Шефіра. Стрілянина трапилась, коли посадовець їхав з дому на роботу. Дорога, якою їхала автівка проходила через ліс, де з різних боків траси було зроблено кілька автоматних черг.
Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео) Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео)
Столичні правоохоронці на Київщині прочісують понад 430 гектарів лісу, поблизу якого було обстріляно автомобіль Сергія Шефіра. Жодного підозрюваного поки не затримано.
Loading...
Load next