"Російський слід": у Кремлі заявили про свою непричетність до замаху на Шефіра (відео)

"Російський слід": у Кремлі заявили про свою непричетність до замаху на Шефіра (відео)
Слідство розглядає кілька версій замаху на Сергія Шефіра, але їх поки не будуть озвучувати. Зокрема, у Росії вже встигли заявити про свою непричетність до нападу та заявили, що в Україні, що б не сталося, "не можуть відкидати російський слід".

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков висловився щодо замаху на Сергія Шефіра й заперечив причетність Кремля до нападу на першого помічника президента України Володимира Зеленського. Окрім цього він поскаржився, що в Україні, що б не сталося, "не можуть відкидати російський слід".

Про це Пєсков заявив у коментарі російським ЗМІ, повідомляє ТАСС.

На жаль, в наш час на Україні, що б не сталося, ніхто з діючих політиків не в змозі виключити "російського сліду". Це, звичайно, не має нічого спільного з реальним станом справ, це - скоріше ознаки такого надміру екзальтованого емоційного стану, - заявив Пєсков.

Російський політик також додав, що заяви українських посадовців про "російський слід" можна пояснити екзальтованим емоційним станом. 

Що відомо про обстріли авто Сергія Шефіра? 

  • Поблизу Києва сьогодні, 22 вересня, біля Лісників невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента Володимира Зеленського, Сергія Шефіра.
  • Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що замах на Шефіра, це "відкритий, навмисний і вкрай жорстокий напад не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди".
  • За інформацією радника голови Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, невідомі стріляли по автівці з лісу з автоматичної зброї під час руху. 
  • Лідер фракції "Слуга народу" Давида Арахамія спілкувався із Сергієм Шефіром, коли той їхав на роботу й пояснив, що у 50% випадків помічник Володимира Зеленського їздить за кермом сам, 50% – з водієм. Тому, ймовірно невідомі нападники могли переплутати чоловіків. 
  • За фактом обстрілу машини першого радника президента відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб.
  • Невстановлені особи, за попередніми даними, з автоматичної зброї калібру 7,62 здійснили близько 10 пострілів.
  • Президент Володимир Зеленський, який наразі перебуває у США відреагував на обстріл машини його першого помічника і друга Сергія Шефіра та пригрозив сильною відповіддю причетним до нападу.
  • Зеленський заявив, що вилетить до Києва відразу після виступу на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Він відбудеться пізно ввечері 22 вересня.
  • Сергій Шефір відреагував на обстріл свого автомобіля й переконаний, що мета замаху на його життя полягала у залякуванні вищого ешалону влади.
Читайте також
Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео) Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео)
Прокуратура завела кримінальну справу через замах на першого заступника Володимира Зеленського - Сергія Шефіра. Стрілянина трапилась, коли посадовець їхав з дому на роботу. Дорога, якою їхала автівка проходила через ліс, де з різних боків траси було зроблено кілька автоматних черг.
"Відповідь буде сильною": Зеленський відреагував на обстріл авто заступника Шефіра (відео) "Відповідь буде сильною": Зеленський відреагував на обстріл авто заступника Шефіра (відео)
Зеленський заявив, що вилетить до Києва відразу після виступу на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Він відбудеться пізно ввечері 22 вересня.
"Було моторошно": деталі обстрілу авто першого заступника президента Шефіра (відео) "Було моторошно": деталі обстрілу авто першого заступника президента Шефіра (відео)
Політик зазначив, що чув "ідіотські" версії щодо нападу. Він наголосив, що ніяких конфліктів у команді немає.
Loading...
Load next