"Не треба посадовцям кортежі і охорона": у "Слузі народу" пояснили, чому Шефір не користувався охороною (відео)

"Не треба посадовцям кортежі і охорона": у "Слузі народу" пояснили, чому Шефір не користувався охороною (відео)
Багато представників влади досі не мають охорони, однак у разі небезпеки чи загрози життю можуть нею скористатися.

Перший помічник президента України Володимира Зеленського - Сергій Шефір не користується охороною, тому в момент замаху на його життя та обстрілу його автівки її не було поруч. Зокрема, низка українських нардепів та чиновників мають право на охорону від держави, втім, лише за певних умов - у разі небезпеки чи загрози життю можуть нею скористатися. Про це розповів голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна", коментуючи замах на першого помічника президента Сергія Шефіра.

Він наголосив, що команда президента України Володимира Зеленського прийшла будувати таку країну, в якій чиновникам не потрібні кортежі і охорона.

Це питання безпеки і ставлення до свого народу. Тому у багатьох з нас немає охорони і ми живемо так, як жили до того, як стали політиками, - додав Корнієнко.

Проте, кожному з державних осіб можуть надати державну охорону, якщо виникне така потреба, в тому числі і нардепам, оскільки це передбачено у законодавстві: "Якщо вони відчувають, що загрожує небезпека, то пишуть заяву й отримують охорону".

Нагадаємо, що за даними ЗМІ, після нападу на Шефіра, працівники Служби безпеки України вирішили надати йому та його сім'ї охорону. Відомо, що слідчі подали відповідні документи в СБУ, після чого відомство взяло помічника глави держави, як потерпілого у кримінальному провадженні, і його сім'ю під охорону. Зауважимо, що Шефір до цього не перебував під державною охороною. Згідно з чинним законодавством України, він не потрапляє до переліку осіб, яким потрібна охорона за посадою.

ЩО ВІДОМО ПРО ОБСТРІЛ АВТО СЕРГІЯ ШЕФІРА?

Читайте також
Після замаху на Шефіра: Зеленський посилив охорону та оновив кортеж (відео) Після замаху на Шефіра: Зеленський посилив охорону та оновив кортеж (відео)
Тепер, згідно з наказом, глави Нацполіції Ігоря Клименка, правоохоронці працюватимуть понаднормово, але не більше ніж 12 годин на добу і шість днів на тиждень. Окрім цього, після резонансного замаху на життя заступника Зеленського - Сергія Шефіра, поліція переходить на посилений режим роботи.
Замах на помічника Шефіра: в УДО заперечують, що посилили охорону Зеленському (відео) Замах на помічника Шефіра: в УДО заперечують, що посилили охорону Зеленському (відео)
Президента Зеленського посилено охороняють ще із 2014-го у зв’язку зі збройним конфліктом на Донбасі. Проте, кількість авто, які пересуваються у складі президентського кортежу та скільки спецпризначенців охороняють Зеленського - в УДО не розголошують.
Замах на життя помічника президента Зеленського: Україна залучила до розслідування ФБР (відео) Замах на життя помічника президента Зеленського: Україна залучила до розслідування ФБР (відео)
Українські правоохоронці прийняли допомогу від США, щоб розвіяти сумніви щодо об'єктивності розслідування у справі замаху на життя заступника Зеленського - Сергія Шефіра.
Loading...
Load next