"Для безпеки самого Саакашвілі" - у Мін'юсті Грузії наполягають провести судовий процес одразу у в'язниці

"Для безпеки самого Саакашвілі" - у Мін'юсті Грузії наполягають провести судовий процес одразу у в'язниці
За словами глави Мін'юсту Грузії подібна практика існує, тобто судовий процес цілком може відбуватися в іншому місці, а не обов'язково саме у будівлі суду.

Як інформує Інтерфакс-Україна, міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що його відомство з міркувань безпеки не рекомендує проводити судовий процес щодо експрезидента Міхеіла Саакашвілі у будівлі суду, а натомість пропонує робити це безпосередньо у в'язниці, де він перебуває.

Нашою рекомендацією буде, щоб судовий процес проходив у 12-й пенітенціарній установі, - сказав Брегадзе у п'ятницю ввечері в ефірі грузинської телекомпанії "Руставі-2".

За його словами, подібна практика існує, тобто судовий процес цілком може відбуватися в іншому місці, а не обов'язково саме у будівлі суду.

Він наголосив й про те, що це буде сувора рекомендація з боку Мін'юсту, щоб ув'язненого не виводили з території тюремної установи, оскільки може виникнути загроза безпосередньо для Саакашвілі.

Саме виходячи з інтересів його безпеки, ми зобов'язані його захистити та природно захистити правопорядок, - підкреслив глава Мін'юсту.

Міністр навів як приклад недавню заяву Служби державної безпеки (СДБ) Грузії, де також йшлося про можливі загрози, які можуть виникнути у разі, якщо Саакашвілі буде виведено з території в'язниці.

При цьому Брегадзе вкотре прокоментував вимоги адвокатів Саакашвілі про переведення його до цивільної клініки.

"Інтерфакс-Україна" повідомляють, що за заявою міністра, в жодному з висновків консиліуму (багатопрофільної групи лікарів, які спостерігають за станом Саакашвілі) не було сказано про необхідність його переведення до приватної чи цивільної клініки та загалом про те, що йому потрібна невідкладна госпіталізація.

Відповідно, складається враження, що ці люди, які говорять про цивільну клініку, намагаються зробити так, щоб у якійсь формі відбулося переведення цієї людини (ред. - Саакашвілі) до цивільної клініки. Оскільки природно, там для гарантування її безпеки буде потрібно більше сил з боку держави та спробують влаштувати там провокацію, — вважає він.

Нагадаємо, що 2 жовтня у прокуратурі Грузії заявили, що Міхеїл Саакашвілі засуджений до шести років позбавлення волі, рішення не підлягають оскарженню. 

Також нещодавно нардепка Юлія Клименко заявила, що між Києвом і Тбілісі проводять переговори стосовно повернення експрезидента Грузії до України — МЗС Грузії спростовує цю заяву.

А днями стало відомо, що до захисту Саакашвілі долучиться американський адвокат Джан Сендвідж.

Віра Коновал - pravdatutnews.com
 

Читайте також
Влада Грузії не передаватиме затриманого Саакашвілі Україні Влада Грузії не передаватиме затриманого Саакашвілі Україні
Напередодні виборів Саакашвілі повернувся до Грузії та потрапив за ґрати. Тепер грузинська влада не має наміру видавати Михаїла Саакашвілі Києву.
"Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі "Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі
Україна має намір домагатися повернення арештованого в Грузії Саакашвілі в Україну, оскільки у грузинського експрезидента є українське громадянство.
У МВС Грузії спростовують інформацію про повернення Саакашвілі до Грузії (відео) У МВС Грузії спростовують інформацію про повернення Саакашвілі до Грузії (відео)
Грузинське видання зазначає, що Саакашвілі наразі перебуває у Трускавці, де проходить виїзне засідання фракції "Слуга народу".
Loading...
Load next