Джонсон і Путін поговорили про війну на Україні

Джонсон і Путін поговорили про війну на Україні
Джонсон дав зрозуміти Путіну, що нинішні відносини Великої Британії з Росією "не ті, що потрібні".

Про це повідомляють КорреспонденТ.net.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон провів розмову з президентом Росії Володимиром Путіним перед кліматичним самітом. Про це в понеділок, 25 жовтня, повідомляють прес-служба уряду Британії та прес-служба Кремля.

Політики, зокрема, торкнулися питання військового конфлікту в Україні і окупації українських територій. При цьому глава британського уряду підкреслив важливість дотримання суверенітету України.

Прем'єр-міністр дав зрозуміти, що нинішні відносини Великої Британії з Росією не ті, що нам потрібні. Він сказав, що зберігаються значні двосторонні труднощі, зокрема пов'язані з отруєнням у Солсбері в 2018 році, - йдеться в заяві.

На сайті Кремля вказується, що "Путін докладно виклав підхід Росії до врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту при безумовному виконанні Мінських домовленостей".

Крім того, Джонсон сказав, що як постійні члени Ради Безпеки ООН і великі світові економіки, Велика Британія і Росія несуть відповідальність за спільну роботу з метою вирішення спільних проблем, таких як зміна клімату, і дотримання міжнародних угод, таких як ядерний договір з Іраном.

Лідери обговорили поточну ситуацію в Афганістані. Прем'єр-міністр наголосив на важливості того, щоб будь-яке визнання талібів залежало від їхньої поведінки, включаючи повагу прав людини, - йдеться в заяві.

Ярина Самарик -  pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
В Кремлі заявили, що Путін сам відповість на запрошення Зеленського щодо зустрічі на Донбасі В Кремлі заявили, що Путін сам відповість на запрошення Зеленського щодо зустрічі на Донбасі
Пєсков повідомив, що Володимиру Путіну, доповіли про запрошення українського президента Зеленського щодо зустрічі двох політиків на території Донбасу, де йде війна.
Loading...
Load next