Порошенко продав права на "5 канал" та "Прямий"

Порошенко продав права на "5 канал" та "Прямий"
Це відбулось після набуття чинності закону про олігархів.

Колишній президент Петро Порошенко продав корпоративні права на телеканали "5 канал" та "Перший" новому медіахолдингу "Вільні медіа". Про це заявили "5 канал" та "Прямий". Причиною продажу став нещодавно прийнятий закон про олігархів. 

Усвідомлюючи небезпеку, що створює цей закон для подальшого фінансування та діяльності незалежних ЗМІ та опозиційних демократичних сил, у минулу п’ятницю ми створили новий медіа-холдинг “Вільні медіа”. Власниками холдингу є медійники, журналісти, громадські діячі та опозиційні депутати, які були журналістами, — йдеться у заявах на сторінках каналів.

Згідно з повідомленням, медіахолдинг “Вільні медіа” придбав 100% корпоративних прав у телеканалах “5” та “Прямий”.Придбання було здійснено за ринковою ціною. Документи угоди забороняють Порошенку "будь-яким чином впливати на редакційну політику" телеканалів або контролювати холдинг.

На своїй Facebook-сторінці Порошенко повідомляє, що був змушений ухвалити рішення про продаж акцій "через атаку на свободу слова, яка є справжньою мішенню закону про олігархів".

Інформаційні служби більшості телеканалів й без того перебувають в оперативному управлінні Офісу Президента. Але просто оренди – владі вже замало. Вона хоче забрати ці канали у фактичну власність Зеленського. Він особисто хоче визначати номінальних «покупців», коли змусить теперішніх власників за допомогою закону про олігархів «продати» свої медіаресурси, — ділиться експрезидент.

Нагадаємо, що 23 вересня Рада остаточно ухвалив законопроєкт про деолігархізацію. 

Після набуття чинності закону олігархами в Україні вважатимуться громадяни, які одночасно відповідатимуть щонайменше трьом із таких ознак:

  • бере участь у політичному житті;
  • має значний вплив на засоби масової інформації;
  • є кінцевим бенефіціарним власником суб'єкта господарювання, який займає монопольне становище на ринку та протягом одного року поспіль підтримує або посилює це становище;
  • має активи на понад один мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних громадян осіб (зараз це 2 мільярди 270 мільйонів гривень, або трохи більш як 83 мільйони доларів).

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Гетманцев цікавиться, чи сплатив Порошенко податки після продажу каналів Гетманцев цікавиться, чи сплатив Порошенко податки після продажу каналів
Голова податкового комітету ВР натякнув на офшорні скандали, пов'язані з ім'ям п'ятого Президента України.
Закон про олігархів: Малюска пояснив, які обмеження можуть накласти на Порошенка (відео) Закон про олігархів: Малюска пояснив, які обмеження можуть накласти на Порошенка (відео)
Очільник Мін'юсту запевнив, що "олігархам не місце в органах державної влади". Однак, навіть якщо ті вважають інакше, то "будуть почувати себе некомфортно".
Закон про деолігархізацію знову направлять до Венеціанської комісії, - Разумков Закон про деолігархізацію знову направлять до Венеціанської комісії, - Разумков
Спрямування документа до Венеціанської комісії повністю підтримує й голова держави.
Loading...
Load next