Зеленський призначив нового очільника контррозвідки СБУ

Зеленський призначив нового очільника контррозвідки СБУ
Олександра Руснака глава держави звільнив лише напередодні – 29 листопада. А вже наступного дня Зеленський підписав указ про призначення Поклада.

Президент Володимир Зеленський призначив нового начальника Департаменту контррозвідки СБУ через кадрові зміни у Службі безпеки України. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. 

Зазначається, що новим начальником контрровідки став Олександр Поклад, який замінив на посаді звільненого напередодні Олександра Руснака.

Призначити Поклада Олександра Валентиновича начальником Департаменту контррозвідки Служби безпеки України, – йдеться в указі президента за №606/2021.

Разом з тим, президент України призначив начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів у сфері інформаційної безпеки СБУ. Ним був призначений Ілля Вітюк.

Варто зауважити, про біографію Олександра Поклада є доволі мало інформації. Відомо, що він був начальником 5-го управління Департаменту контррозвідки СБУ.

Також Поклад керував спецоперацією із затримання співробітника управління «К» СБУ Юрія Расюка і генерал-майора відомства Валерія Шайтанова, підозрюваного в роботі на спецслужби РФ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ
Президент України, Володимир Зеленський підписав указ згідно з яким Івано-Франківська та Київська області отримають нових очільників Служби безпеки України.
Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото) Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото)
Як повідомляє Служба безпеки України, схема полягала у «покривані» шахраїв, які недоплачували податки, а також допомагали фіктивним підприємствам.
Loading...
Load next