Голова Нацагентства з питань запобігання корупції заявив, що Кива погрожує через розслідування жомової ями

Голова Нацагентства з питань запобігання корупції заявив, що Кива погрожує через розслідування жомової ями
Народний депутат Ілля Кива у декларації за 2019 рік вказав дохід в 1,2 мільйона гривень від жомової ями.

Жомову яму Іллі Киви вважають першим в Україні цивільним позовом про те, щоб стягнути актив у дохід держави. Уперше незаконні гроші повертають платникам податків. Про це у програмі "Перші особи" з Оленою Трибушною на 24 каналі заявив голова Нацагентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

Зазначається, що в даний час Національне агентство вирішило направити до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 6 матеріалів за фактами необґрунтованих активів. Один із них щодо Киви вже розглянули, а йому це явно не подобається.

Він погрожує, але в телеграмі, — зазначив очільник НАЗК.

Також голова Нацагентства зауважив, що, крім Киви, такі матеріали спрямовані і за фактами незаконного збагачення високопосадовців. Наприклад, це стосується і ексвиконувача обов'язків керівника Держбюро розслідувань.

Новіков розповів, що наразі всі кейси перебувають на перевірці аналітиків Нацагентства.

Після цього їх спрямують до САП, НАБУ чи Нацполіції (залежить від суб'єктів, які допустили такі порушення), щоб стягнути гроші на користь платників податків, — додав він.

Нагадаємо, народний депутат Ілля Кива у декларації за 2019 рік вказав дохід в 1,2 мільйона гривень від жомової ями. 

Після цього журналісти-розслідувачі Bihus.Info поїхали на місце, де за документами була жомова яма. Охоронець повідомив їм, що її впродовж року не використовували за призначенням. 

Свою чергою, Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала стягнути з депутата 1,2 мільйона гривень у дохід країни. В той час як у декларації Киви за 2020 рік жомової ями вже не було.

Варто зауважити, слідчі встановили, що нардеп ОПЗЖ використовував жомову яму, не бувши власником та не маючи прав на володіння нею.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що НАЗК перевірить незадекларований будинок Киви за 20 мільйонів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Головне закинути в маси тезу": Бігус відреагував на позов адвокатів Порошенка щодо "плівок Медведчука" "Головне закинути в маси тезу": Бігус відреагував на позов адвокатів Порошенка щодо "плівок Медведчука"
Журналіст Денис Бігус, проти якого адвокати лідера "ЄС" Петра Порошенка подали позов до суду, повідомив, що про повне оприлюднення "плівок Медведчука" "з юридичної точки зору там взагалі нема про, що говорити". Оскільки усі вони, за його словами, вже опубліковані.
"Плівки Медведчука": в ОП назвали позов Порошенка до Зеленського - "дивним та абсурдним" "Плівки Медведчука": в ОП назвали позов Порошенка до Зеленського - "дивним та абсурдним"
Позов експрезидента Петра Порошенка до чинного - Володимира Зеленського до суду, який стосується так званий "плівок Медведчука" є дивним і абсурдним.
Порошенко подав на Зеленського до суду: адвокати експрезидента вимагають оприлюднити всі оригінали “плівок Бігуса” Порошенко подав на Зеленського до суду: адвокати експрезидента вимагають оприлюднити всі оригінали “плівок Бігуса”
Адвокати Порошенка подали позов до суду на Зеленського та вимагають оприлюднити всі так звані “записи Бігуса” у первісному вигляді.
Loading...
Load next