Росія не диктуватиме НАТО свої умови - міністерка оборони ФРН

Росія не диктуватиме НАТО свої умови - міністерка оборони ФРН
Росія вимагає гарантії того, що НАТО відмовиться від будь-якої військової діяльності в Східній Європі та Україні, а також вето Росії щодо майбутнього членства України в НАТО, яке Захід уже виключив.

НАТО обговорюватиме пропозиції Росії щодо безпеки, але не дозволить Москві диктувати військову позицію альянсу, заявила міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт у неділю під час візиту до німецьких військ, які базуються в Литві для стримування російського нападу. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на Euronews.

У п’ятницю Москва виклала список вимог до Заходу, який включає виведення батальйонів НАТО з Польщі та Естонії, Латвії та Литви, які колись входили до складу Радянського Союзу.

Росія також вимагає юридично обов’язкової гарантії того, що НАТО відмовиться від будь-якої військової діяльності в Східній Європі та Україні, а також ефективного вето Росії щодо майбутнього членства України в НАТО, яке Захід уже виключив.

Нам потрібно вирішити нинішню напруженість на дипломатичному рівні, але так само, за допомогою надійного стримування, – сказала Ламбрехт журналістам у Руклі під час свого першого візиту до німецьких військ за кордоном.

Бойові підрозділи, розгорнуті через три роки після анексії Москвою українського півострова Крим у 2014 році, покликані зупинити штурм і виграти час для прибуття додаткових військ НАТО на лінію фронту.

Ми будемо обговорювати пропозиції Росії… Але не може бути, щоб Росія диктувала партнерам по НАТО їхню позицію, і це те, що ми дуже чітко дамо зрозуміти на переговорах (наступного тижня в раді НАТО), – додала вона.

Захід пригрозив ввести жорсткі економічні санкції проти Росії, якщо Москва посилить військове нарощування на кордоні з Україною. Москва стверджує, що відповідає лише на загрози своїй безпеці через дедалі тісніші відносини Києва з НАТО.

Виступаючи разом з Ламбрехт у неділю, міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас звинуватив Росію в спробі "вбити клин" в альянс і сказав, що НАТО не має дозволяти Москві розділити Європу на сфери впливу.

Ми повинні підтримувати Україну всіма засобами, включно з доставкою летальної зброї, – додав Анусаускас, не вказуючи подробиць, яку саме зброю він мав на увазі.

Нагадаємо, Білорусь готова розмістити на своїй території російську ядерну зброю за наявності загрози з боку НАТО.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Як завжди на власних умовах: Росія запропонувала США двосторонні переговори Як завжди на власних умовах: Росія запропонувала США двосторонні переговори
Росія готова до переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо гарантій безпеки, проте виключно на двосторонній основі.
НАТО збільшує військову присутність у Східній Європі НАТО збільшує військову присутність у Східній Європі
Північноатлантичний альянс оголосив про збільшення військової присутності у Східній Європі у зв'язку із загрозою вторгнення Росії в Україну.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
Loading...
Load next