За яких умов жінок можуть призвати на військову службу розповіли на брифінгу

За яких умов жінок можуть призвати на військову службу розповіли на брифінгу
Призивати жінок на військову службу в Україні планується тільки в крайньому разі.

Сьогодні відбувся брифінг начальника управління персоналу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, на якому роз'яснили деталі щодо Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних.

Тільки в крайньому разі такі військові фахівці будуть призвані на військову службу. При введенні воєнного стану або в особливий період під час мобілізації, - підкреслив він.

Горбач нагадав, що в Україні пройшло шість хвиль мобілізації, протягом яких на військову службу призвали 200 тисяч осіб. При цьому, зазначив він, жодна жінка без своєї згоди не була покликана.

Тому такого моменту, чого потрібно боятися, немає, - додав Горбач.

Жінка протягом 2022 року пише заяву до місцевого військомату, надає копії і оригінали паспорту, ідентифікаційного коду, свідоцтв про одруження, народження дітей і закінчення навчання, довідки з роботи.

Після цього військомат вивчає документи, зокрема довідку з місця роботи на предмет, чи входить вона до переліку "військовозобов'язаних" жіночих професій.

Потім комісія ухвалює рішення, чи ставити жінку на військовий облік, і направляє її на медкомісію за місцем проживання.

Брати на облік будуть не всіх. Адже, крім професії, існують ще вікові обмеження та обмеження за станом здоров'я, - зауважив чиновник.

Військовий обов'язок стосується жінок віком від 18 до 60 років. Зараз на обліку вже є більше 10 тисяч жінок.

 Нагадаємо, що українки більшості професій муситимуть стати на військовий облік. Встановлений граничний вік перебування в запасі та у військовому резерві — 60 років.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (відео) Брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (відео)
Ситуація щодо російського вторгнення.
Зеленський підписав закон про призов резервістів у особливий період Зеленський підписав закон про призов резервістів у особливий період
Президент України підписав закон про призов на військову службу резервістів в особливий період без оголошення мобілізації. Цей документ з ініціативи глави держави Верховна Рада ухвалила 30 березня.
ЗСУ оголосили збори тероборони у південних прикордонних районах України ЗСУ оголосили збори тероборони у південних прикордонних районах України
Мета зборів – наростити спроможності підрозділів тероборони до виконання визначених їм завдань.
Loading...
Load next