Суд покарав командира спецпідрозділу бойовиків, який охороняв їхніх «кураторів» та військову техніку з РФ - СБУ

Суд покарав командира спецпідрозділу бойовиків, який охороняв їхніх «кураторів» та військову техніку з РФ - СБУ
У Сумській області до 8 років за ґратами засуджено командира спецпідрозділу бойовиків "ДНР", який забезпечував особисту охорону ватажків ОРДЛО та їхніх російських “кураторів”

Служба безпеки України проводить системну роботу із викриття та притягнення до кримінальної відповідальності учасників незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР».

За матеріалами української контррозвідки до 8 років ув’язнення засуджено командира спецпідрозділу бойовиків. Повідомляє сайт СБУ.

Зловмисник забезпечував особисту охорону ватажків ОРДЛО та їхніх російських «кураторів», - йдеться у повідомленні.

Крім того, він супроводжував переміщення військової техніки ворожих угруповань для участі у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Фото: СБУ

Співробітники СБУ затримали зловмисника у 2017 році на спробі в’їзду в Україну з території РФ.

За даними слідства, зловмисником є мешканець Одеси, який у 2014 році виїхав в Донецьк і добровільно приєднався до лав незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Там він входив до складу спецпідрозділу бойовиків. Потім його призначили «керівником розвідки», а згодом – командиром ворожого угруповання, - пише СБУ.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину за участь у терористичній групі чи терористичній організації. Вирок суду набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку не було подано.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука
Президент Росії, Володимир Путін відреагував на запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт свого кума та депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука.
СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака
Раніше слідчі Служби безпеки України оголосили Козака у розшук. За словами Віктора Медведчука, його однопартієць та соратник наразі перебуває у Білорусі "на лікуванні".
Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео) Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео)
Адвокати експрезидента та лідера партії "ЄС" Порошенка судитимуться з українським журналістом Дмитром Гордоном через його висловлювання про "змову з Путіним" та нібито навмисної "здачі" Маріуполя проросійським бойовикам у 2014 році.
Loading...
Load next