Янукович подав ще один позов до ОАСК: чого він вимагає

Янукович подав ще один позов до ОАСК: чого він вимагає
Рішення суду за цим позовом може бути ухвалено практично у будь-який момент.

Віктор Янукович подав до ОАСК ще один позов проти Верховної Ради, у якому вимагає визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти звання Президента України у спосіб інший, окрім як шляхом імпічменту.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Телеграм-канал представниці Верховної ради в Конституційному суді Ольги Совгирі. 

Окружний адміністративний суд м. Києва вже відкрив провадження у цій справі (№640/39069/21) і призначив справу до розгляду у порядку спрощеного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання. Тобто рішення суду за цим позовом може бути ухвалено практично у будь-який момент, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Верховна Рада позбавила Януковича В.Ф. звання Президента України шляхом ухвалення Закону України від 04.02.2015 № 144-VIII, який наразі чинний.

Зазначено, що конституційність цього закону оскаржувалась до Конституційного Суду України, проте КСУ в грудні 2019 року закрив провадження за цим конституційним поданням зазначивши, що цей спір не є правовим, має політичного характеру, а тому не підсудний Суду.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Азаров подає в суд на СБУ та РНБО Азаров подає в суд на СБУ та РНБО
Микола Азаров просить суд визнати протиправною бездіяльність РНБО України щодо неприйняття Рішення про скасування санкцій відносно нього та зобов’язати РНБО України прийняти таке рішення.
Янукович добився свого! ЄСПЛ прийняв до розгляду його справу Янукович добився свого! ЄСПЛ прийняв до розгляду його справу
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) почав розглядати скаргу колишнього президента України Віктора Януковича. Він скаржиться, що суди і правоохоронці були упереджені до нього.
ОАСК відкрив справу за позовом Януковича до Верховної Ради ОАСК відкрив справу за позовом Януковича до Верховної Ради
Він хоче оскаржити постанову про його самоусунення з посади президента.
Loading...
Load next