Україні варто готуватися до масштабніших хакерських атак з боку Росії - Reuters

Україні варто готуватися до масштабніших хакерських атак з боку Росії - Reuters
Таке припущення висувають західні експерти.

Хакери, які зіпсували та перервали доступ до численних українських урядових вебсайтів у п’ятницю 14 січня, можуть створити основу для серйозніших кібератак, які порушують життя простих українців, вважають експерти.

Про це пише Reuters, передає "ПравдаТУТ News".

У міру зростання напруженості ми можемо очікувати більш агресивної кіберактивності в Україні та, можливо, в інших місцях. Можливо, включаючи руйнівні атаки, спрямовані на критичну інфраструктуру, — розповів Джон Халтквіст, аналітик з розвідки американської компанії з кібербезпеки Mandiant.

У виданні наголошують, що до недавнього часу хакерські вторгнення в лікарняні, комунальні підприємства чи фінансову систему були рідкістю. Але організовані кіберзлочинці, багато з яких живуть у Росії, протягом останніх двох років агресивно переслідували установи, використовуючи програми-вимагачі, заморожуючи дані та комп’ютеризоване обладнання, необхідне для догляду за пацієнтами лікарні.

Згідно з судовими розглядами, повідомленнями ЗМІ та медичними працівниками, у деяких випадках ці напади з вимаганням призвели до смерті пацієнтів.

Зазначено, що хакерська атака в п’ятницю на українські вебсайти включала застереження «боятися та очікувати найгіршого» в той час, коли Росія зібрала біля України близько 100 000 військових, що викликало на Заході побоювання, що вона розглядає можливість вторгнення. Водночас Москва заперечує такі намагання.

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів, зокрема, МЗС, МОН, додаток "Дія" тощо.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія, — Мінцифри Всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія, — Мінцифри
У Міністерстві цифрової трансформації українців закликають не піддаватися паніці.
Байден заявив, що має намір зустрітись із Володимиром Путіним Байден заявив, що має намір зустрітись із Володимиром Путіним
Президент США Джозеф Байден заявив про намір зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.
На саміті НАТО лідери обговорять ситуацію в Україні та загрозу з боку РФ, - Меркель На саміті НАТО лідери обговорять ситуацію в Україні та загрозу з боку РФ, - Меркель
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що під час саміту НАТО лідери обговорять ситуацію та співробітництво Альянсу з Україною, а також загрозу з боку Росії.
Loading...
Load next