Чи розгорне Росія повномастшабну війну в Україні: думки провідних експертів (фото)

Чи розгорне Росія повномастшабну війну в Україні: думки провідних експертів (фото)
Про можливість вторгнення російських військ в Україну останнім часом, як ніколи, багато дискутують. То ж чи можливе розгортання великомасштабної війни — читайте у статті.

Новини про коронавірус відійшли на другий план, оскільки актуальним для українців є можлива загроза війни. Люди перебувають в паніці: закупляють сіль, скасовують довгоочікувані поїздки і чекають на офіційні заяви.  

Сьогодні о 17:00 Володимир Зеленський зібрав термінове засідання РНБО, і найважливішим питанням, звичайно, була ситуація на сході. Президент запевнив, що все під контролем та причин для паніки немає. Він наголосив, що ми до всього готові, і робимо все необхідне для цілісності та безпеки наших кордонів.  

Фото: РНБО

Проте багато політиків та експертів вже висловили свою думку щодо цього, і є абсолютно протилежні бачення розвитку подій.  

До прикладу, держсекретар США Ентоні Блінкен на конференції в Німеччині назвав загрозу війни дуже високою. Він погодився з думкою Президента Джо Байдена про те, що Росія може вторгнутись в сусідню країну і зробити все можливе для досягнення власних цілей. Доказом того, що Сполучені Штати Америки поводяться дуже обачно, є наказ про обов’язкову евакуацію родичів американських дипломатів та добровільний від’їзд самих службовців з України. План евакуації своїх громадянин також розробляє Японія, Великобританія та Німеччина, зазначаючи в причинах — можливий напад Росії. 

Фото: Посольство США В Києві

Володимир Зеленський в інтерв’ю Washington Post сказав, що Росія може вторгнутись на територію України під приводом захисту людей, які говорять російською мовою. Він зазначив, що це не буде просто окупація, а стане початком війни – пише bbc.com/ukrainian. 

Опозиційний російський політик Леонід Гозман сказав, що росіяни війни не хочуть, але, на жаль, Володимир Путін приймає рішення одноосібно. Опозиціонер зазначив, що президент Росії хоче використати українське питання в перемовинах НАТО, а тому напад може бути дуже ймовірним. Такої ж думки і міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, який вказав на те, що перетин українських кордонів – перетин червоних ліній, що фактично означатиме початок війни. 

Фото ілюстративне

На противагу цьому, проректор католицького університету Дмитро Шеренговський зазначав, що варто розрізняти поняття ймовірностей та вірогідностей. Перше, у випадку з Путіним, є завжди, однак питання в другому. Вірогідність великомасштабної війни дуже низька. Путін лише влаштовує небезпечну ситуацію, аби мати важіль впливу в подальших переговорах, щоб розмова йшла в його інтересах – говорить експерт в інтерв’ю zaxid.net. Також досить неоднозначною заявою стали слова російського економіста Андрія Ілларіонова в прямому ефірі телеканалу «Україна 24». Він сказав що великої війни не буде, але лише тому, що військ, які Росія концентрує біля кордону з Україною поки що недостатньо.   

Отже, поки що конкретики поки замало. Кожен бачить ситуацію під своїм кутом, а який кут правильний – невідомо. Всім нам варто взяти себе в руки, та не панікувати передчасно. Сподіваємось, гарні новини прийдуть вже зовсім скоро.  

Софія Кекух — pravdatutnews.com

Читайте також
На тлі загрози вторгнення РФ: Франція готова направити своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО На тлі загрози вторгнення РФ: Франція готова направити своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО
Росія стягує війська до українських кордонів із кінця жовтня 2021 року.
"Чому ж одразу нападуть?": Кива назвав можливе вторгнення РФ в Україну "звільненням" "Чому ж одразу нападуть?": Кива назвав можливе вторгнення РФ в Україну "звільненням"
Ілля Кива – відомий своєю проросійською позицією. Він постійно відвідує ефіри кремлівських пропагандистів, розповідаючи про "неонацистів" в Україні.
Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України
Президент України Володимир Зеленський оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення з боку Російської Федерації й заявив про те, що Україна нещодавно пережила чергову загрозу нападу Росії у квітні цього року.
Loading...
Load next