Через військову загрозу Росії: п’ять країн перевозять своїх дипломатів до Львова з Києва і Дніпра

Через військову загрозу Росії: п’ять країн перевозять своїх дипломатів до Львова з Києва і Дніпра
Своєю чергою народні депутати з фракції "Слуга народу", які знаходяться за кордоном, повинні терміново повернутися для участі в пленарному тижні.

Австралія, Канада та Німеччина вирішили перенести свої консульства ближче до західних кордонів. США після виїзду дипломатів з Києва залишає у Львові представницьку місію, а Нідерланди створюють у Львові центр допомоги своїм громадянам. Про це повідомляє НВ.

Австралія тимчасово зупиняє діяльність свого посольства в Києві й переносить його до Львова через загострення ситуації на російсько-українському кордоні. Про це у неділю, 13 лютого, повідомила міністерка закордонних справ Австралії Маріс Пейн.

Враховуючи погіршення безпекової ситуації, спричиненої накопиченням російських військ на кордоні, уряд вирішив вивезти персонал з австралійського посольства в Києві і тимчасово зупинив діяльність нашого посольства в Києві. Ми перенесемо наші операції до тимчасового офісу у Львові, — йдеться в заяві відомства.

Перед тим, увечері 12 лютого, таку ж заяву зробила Канада.

З огляду на продовження погіршення безпекової ситуації, спричинене збільшенням російських військ на кордонах України, ми перенесемо нашу роботу до тимчасового офісу у Львові й тимчасово припинимо діяльність свого посольства в Києві, — сказала міністерка МЗС Мелані Жолі.

Своєю чергою народні депутати з фракції "Слуга народу", які знаходяться за кордоном, повинні терміново повернутися для участі в пленарному тижні.

Про це повідомляє Lb.ua  з посиланням на коментар заступника голови фракції Євгенії Кравчук.

Всі депутати мають бути в Україні на пленарному тижні. Хто закордоном повертається терміново, — сказала Кравчук.

На уточнююче питання, чи пов'язано це нібито з забороною нардепам —"слугам" на виїзд з країни, Кравчук сказала, що йдеться про забезпечення максимальної явки.

Водночас нардеп "СН" Олександр Качура додав: "Так, нас попросили в чатах та рекомендували не залишати країну. Бо насправді поїхати з країни зараз — це аморально". 

Нагадаємо, раніше Лавров заявив, що Росія порадить частині своїх дипломатів виїхати з України.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
РФ наказала евакуюватися дипломатам із двох консульств в Україні, - The New York Times РФ наказала евакуюватися дипломатам із двох консульств в Україні, - The New York Times
Повільна евакуація може бути частково пропагандою, частково підготовкою до конфлікту або частково обманом, кажуть українські та американські чиновники. Це можуть бути всі три варіанти.
Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Стокгольмі.
Зеленський повернув на доопрацювання законопроєкт про фінансування партій Зеленський повернув на доопрацювання законопроєкт про фінансування партій
Документ передбачає удосконалення процедур зупинення та припинення державного фінансування статутної діяльності політичних партій.
Loading...
Load next