Личаківський райсуд Львова обрав Іллі Киві запобіжний захід та оголосив у міжнародний розшук

Личаківський райсуд Львова обрав Іллі Киві запобіжний захід та оголосив у міжнародний розшук
Ілля Кива, який виїхав до Іспанії ще до початку російського вторгнення в Україну, перебуває в Росії.

У Львові Личаківський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою депутату від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Іллі Киві. Його оголосили у міжнародний розшук.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Личаківського районного суду Сергій Гирич. 

Зазначається, що клопотання до суду подав слідчий Головного управління Державного бюро розслідувань. Киву підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 436-1 (використання чи поширення символіки комуністичних режимів).

У клопотанні була інформація на посилання із сайтів. Також є фотографії Киви у відкритому доступі на його сторінці у соціальних мережах на Червоній площі, виступи на центральних каналах Російської Федерації. І тому слідчий суддя погодився, і прийшов до висновку, що він перебуває там і ухиляється від повернення в Україну, — каже голова Личаківського районного суду Сергій Гирич.

Він зазначив, оскільки Киву оголосили у міжнародний розшук, цю ухвалу передадуть на виконання Інтерполу. Після цього оголошується розшук, затримання, доставлення до України для розгляду справи по суті.

Зараз внесені зміни у ч. 6 статті 193, де передбачено, якщо особа оголошена в міжнародний розшук або перебуває на території, непідконтрольній Україні, або на території, яку Україна визнала державою-агресором, то суд може одразу розглянути клопотання про обрання йому запобіжного заходу, — додає Сергій Гирич.

Нагадаємо, раніше в ОПЗЖ ініціювали виключення Киви з фракції.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Стокгольмі.
Черговий сором: Кива заявив, що уряд Зеленського готується до "різанини російського населення" Черговий сором: Кива заявив, що уряд Зеленського готується до "різанини російського населення"
Це вже не перше його висловлювання на цю тему.
Loading...
Load next