Протягом 2-3 тижнів результат цієї війни буде вирішено, — Арестович

Протягом 2-3 тижнів результат цієї війни буде вирішено, — Арестович
Попереду Україну чекають важкі бої за Маріуполь та на сході.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Україну очікує "дуже важка битва на сході, за Маріуполь", а на користь України усе вирішиться протягом 2-3 тижнів.

Про це Арестович розповів журналістам під час візиту до звільненого від окупантів Ірпеня, інформує "Суспільне".

Маріуполь треба звільнити, ми не можемо його кинути. І певні дії ми застосовуємо вже. Якщо перша доля війни переважно вирішувалась кампанією на півночі, то зараз друга — на сході. В залежності від її вирішення буде і зрозуміло.

Я думаю на нашу користь все вирішиться, у них немає резерву на те, щоб продовжувати активно цю фазу. На збір цих резервів щонайменше 2-3 місяці. Санкції доб'ють економіку. Тобто зараз протягом 2-3 тижнів має бути вирішено. Я часто казав 2-3 тижні, але це від початку другої фази. От зараз вона починається. Думаю за три доби вони активно мають піти. І після цього 2 тижні вирішать все, — зазначив Арестович.

Він також додав, що, на його думку, війська РФ вже не повернуться на північ Київської області, на це у них просто немає ресурсівю

Вони сюди не повернуться точно. Бо щоб сюди повернутися потрібно щонайменше створити таке саме угруповування. На що вони не здатні, у них немає мобілізаційного потенціалу. А до того ж з чисто військової точки зору, зараз вони переносять зусилля на схід, Маріуполь. Тобто вони через Росію повертаються, а через Бєлгород через Куп'янськ перезапускаються. Але в Бєлгороді з ними постійно щось трапляється, — розповів Арестович.

Вас також може зацікавити стаття: Світ має вжахнутися від того, що сталося в Бучі, Гостомелі та Ірпені: спеціальне звернення Арестовича.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія подає фейкових осіб на обмін полоненими, - Арестович Росія подає фейкових осіб на обмін полоненими, - Арестович
Російська сторона в ТКГ подала список з 90 осіб на обмін полоненими. Проте, виявилось, що лише 16 людей з цього списку справді існують, а решта виявилися фейковими.
Україна не братиме участі у засіданнях ТКГ у Мінську, - Арестович Україна не братиме участі у засіданнях ТКГ у Мінську, - Арестович
Українська сторона категорично виступила проти відновлення формату переговорів Тристоронньої контактної групи по Донбасу в Мінську.
Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин Позачергове засідання ТКГ: Арестович заявив, що Росія відмовилась з певних причин
Через нещодавно загибель мирного жителя на Донбасі, Російська Федерація відмовилась від участі у позачерговому засіданні ТКГ.
Loading...
Load next