Еманнуель Макрон перемагає на президентських виборах у Франції

Еманнуель Макрон перемагає на президентських виборах у Франції
Він обійматиме президентське крісло уже другий термін поспіль.

Учора, 24 квітня, Президент Франції Еммануель Макрон переміг свою ультраправу суперницю Марін Ле Пен зі значним відривом, забезпечивши собі другий термін на президентській посаді.

Про це пише CNN, передає ПравдаТУТ News.

Марін Ле Пен визнала поразку у другому турі президентських виборів у Франції, але заявила, що її результати все ж є перемогою. Крім того, вона пообіцяла "продовжувати боротьбу", маючи на увазі червневі парламентські вибори.

Я ніколи не закину французів, — сказала вона прихильникам.

У виданні зазначають, що незважаючи на те, що перемога над ультраправими вдруге є великою перемогою для Макрона, союзники Франції свідомі того факту, що майже 42% французьких виборців, підтримали кандидатку, яка протистоїть багатьом європейським рішенням.

Для НАТО вторгнення Росії в Україну стало першим справжнім випробуванням єдності альянсу за останні роки. Незважаючи на те, що деякі рішення, прийняті Макроном під час кризи, були спірними, він збедільшого був із НАТО здебільшого "на тій самій сторінці". А виходячи з попередніх стосунків Ле Пен з Путіним і зневаги до НАТО, багато хто думав, що це створить проблеми не тільки в НАТО, а й у Раді Безпеки ООН, - йдеться у статті.

Нагадаємо, Зеленський запросив Макрона приїхати до України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Втрата ефекту стримування": Блінкен заявив, що США не вводитимуть санкції до нападу РФ на Україну "Втрата ефекту стримування": Блінкен заявив, що США не вводитимуть санкції до нападу РФ на Україну
Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.
Зеленський провів телефонну розмову із Макроном: про що говорили Зеленський провів телефонну розмову із Макроном: про що говорили
Розмова тривала півтори години.
Loading...
Load next