Прессекретар посольства США заявив, що зброя для України іноді надходить менше ніж за добу

Прессекретар посольства США заявив, що зброя для України іноді надходить менше ніж за добу

У посольстві США заявили, що американська зброя для України надходить у дуже короткі терміни, іноді менше ніж за добу.

Речник посольства США в Україні Ден Ленгенкемп у ході телемарафону повідомив, що Вашингтон розуміє, що «такі речі не можуть чекати», передає НВ.

Тобто уявіть, наскільки це швидко. Наприклад, як із гаубицями: ми оголосили про них, вони приїхали і майже всі вже використовуються в Україні, — сказав він.

За його словами, США «ще ніколи в історії» не перекидали обладнання так швидко і в таких масштабах будь-якої іншої країни.

Дипломат також зазначив, що за потреби для українських військових проводять необхідні навчання про те, як використати надану зброю.

Нагадаємо, 19 травня Сенат США проголосував за пакет допомоги Україні у розмірі 40 млрд. доларів, раніше його схвалила Палата представників. Тепер документ має підписати президент Джо Байден.

Це найбільший пакет допомоги в іншій країні, який Конгрес приймав за останні два десятиліття.

Своєю чергою канцлер Німеччини Олаф Шольц досі не готовий надавати Києву важке озброєння, незважаючи на те, що є рішення парламенту. Жодне з анонсованих постачань важкої техніки не дійшло на територію України. На цьому наголосив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю німецькому виданню RND.

За його словами, це одна із причин, чому Шольц не їде до Києва з офіційним візитом.

Ймовірно, це одна з реальних причин, чому канцлер не вирушає в цю поїздку. Тому що він, схоже, не готовий остаточно реалізувати історичне рішення про застосування важкого озброєння, хоча є рішення парламенту Німеччини, якому вже три тижні, — сказав Мельник.

Український дипломат вважає, що у Німеччині тягнуть час, а Олаф Шольц зайняв вичікувальну позицію з наданням важкої зброї Києву до моменту припинення вогню, коли цього вже не треба буде робити.

Складається враження очікування припинення вогню. Тоді тиск на Німеччину зникне і відпаде потреба у сміливих рішеннях, — вважає посол.

Він також розповів, що всі анонсовані постачання танків та гаубиць в Україну досі не прибули. Він вважає, що канцлер Німеччини просто не хоче цього робити.

У нас складається враження, що канцлер не хоче цього робити. Самохідних гаубиць всього сім, а танків Gepard у нас немає ні Leopard 1, ні Marder. Усі вони вже виведені з експлуатації Бундесвером і можуть бути передані нам військовою промисловістю без шкоди для обороноздатності Федеративної Республіки. Обмін кільцями з танками Т72 зі Словенії також поки що не спрацював, тому що Німеччина не запропонувала Словенії адекватної заміни. І так продовжуємо ходити по колу, — заявив він.

Андрій Мельник заявив, що США допомагають Україні набагато більше, і навіть "досить стримана" Італія вже надіслала в Україну третій пакет допомоги. Він пов'язує таку поведінку Німеччини з тим, що "відлуння старої політики щодо Росії досі звучить у багатьох офіційних установах у Берліні".

Нагадаємо, раніше посол у Німеччині заявив, що якщо Україна перебуватиме у складі НАТО, загроза ядерної війни знизиться.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Шольц планує виділити 2 млрд євро на військову техніку для України, — Reuters Шольц планує виділити 2 млрд євро на військову техніку для України, — Reuters
З них близько 400 мільйонів євро призначені для Європейського фонду миру, який закуповує зброю для України.
Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту
Німеччина неодноразово відмовляла у постачанні озброєння Києву.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next