Литва в ОБСЄ: Росія паспортизацією в ОРДЛО намагається виправдати агресію щодо Україні

Литва в ОБСЄ: Росія паспортизацією в ОРДЛО намагається виправдати агресію щодо Україні
Російська Федерація здійснює незаконну видачу російських паспортів та громадянства в окремих районах Донецької та Луганської областей, як привід для поновлення агресії проти України.

Міжнародна спільнота відмовилась визнавати видані на тимчасово окупованих територіях Донбасу, які належать Україні російські паспорти. Про це повідомила пресслужба постійного представництва Литви при міжнародних організаціях у Відні на своїй сторінці у Twitter.

"Останнім часом надходили повідомлення про те, що Росія планує ще більше посилити незаконну паспортизацію у тимчасово окупованих районах України. Паспортизація – це ніщо інше, як привід для подальшої агресії Росії проти України", - йдеться  повідомленні.

Зокрема литовське відомство у саркастичній формі змоделювало діалог українця який проживає на території ОРДЛО з російською стороною, яка змушує його отримати російське громадянство:

  • Росія"Візьми паспорт, ми прийдемо звільнити тебе. Тебе можуть вбити, але тоді у нас буде ця територія".
  • Українець на Донбасі"Я не думаю, що це мене цікавить".
  • Росія"Закрий рот і візьми паспорт".

Нагадаємо, що Російська Федерація в окупованих районах Донецької і Луганської області за два роки надала російське громадянство в спрощеному порядку майже 530 тисячам жителів. Однак за даними російського МВС, майже 2 тисячам жителів, які проживають на територіях самопроголошених терористичних угрупувань ЛНР та ДНР, у видачі російського громадянства відмовили.

Читайте також
Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів
Вже до кінця 2021 року Російська Федерація планує видати свої паспорти майже 1 мільйону жителів Донбасу. Цим самим люди які отримають російські паспорти стануть громадянами РФ.
Росія на Донбасі видала свої паспорти майже 530 тисячам українців - ЗМІ Росія на Донбасі видала свої паспорти майже 530 тисячам українців - ЗМІ
Російська Федерація в окупованих районах Донецької і Луганської області за два роки надала російське громадянство в спрощеному порядку майже 530 тисячам жителів.
Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі
У випадку якщо українська влада вирішить відгородитися стіною від Донбасу, це рішення у будь-якому випадку має підтримати народ України на всеукраїнському референдумі.
Loading...
Load next