Лідери G7 пообіцяли безстроково підтримувати Україну у війні з росією

Лідери G7 пообіцяли безстроково підтримувати Україну у війні з росією
Лідери G7 також розглядають можливість використання доходів від мит ​​на імпорт з росії для підтримки України.

Лідери Групи "Великої сімки" зобов’язуються надавати безстрокову підтримку Україні для її захисту від російського вторгнення.

Про це йдеться у тексті проєкту заяви з їхнього саміту в Баварії, повідомляє Bloomberg.

Ми будемо продовжувати надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку та підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, – йдеться у тексті проєкту заяви, ознайомленої з Bloomberg. 

У виданні йдеться, що це формулювання важливе, оскільки члени альянсу стурбовані війною, яка затягується, а деякі, включно з Німеччиною та Францією, натякнули, що вони можуть бути більш відкритими до ідеї припинення вогню на переговорах.

Згідно з документом, лідери G7 також розглядають можливість використання доходів від мит ​​на імпорт з росії для підтримки України.

Раніше лідери обговорювали, як скоординувати дії для подолання стрімкої інфляції та запобігти загрозі рецесії, а також як продовжувати тиск на росію. 

Вас також може зацікавити стаття: "Нам потрібно роздягатися?" - на зустрічі G7 висміяли образ путіна з оголеним торсом

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Саміт G7 підходить до завершення: на росію чекають нові санкції Саміт G7 підходить до завершення: на росію чекають нові санкції
Лідери країн "Великої сімки" також заявили, що безстроково підтримуватимуть Україну.
Понад 24 млрд доларів для України від G7 Понад 24 млрд доларів для України від G7
Про грошову допомогу Україні G7 оголосила на засіданні.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next