Саміт G7 підходить до завершення: на росію чекають нові санкції

Саміт G7 підходить до завершення: на росію чекають нові санкції
Лідери країн "Великої сімки" також заявили, що безстроково підтримуватимуть Україну.

Група семи розвинених економік у вівторок завершує саміт, покликаний надіслати потужний сигнал про довгострокову прихильність до майбутнього України, гарантуючи, що росія заплатить вищу ціну за своє вторгнення. G7 також намагається пом’якшити ситуацію, пов'язану з глобальною кризою голоду та демонструє єдність проти зміни клімату.

Про це повідомляє Assosiated Press, передає ПравдаТУТ News.

Лідери США, Німеччини, Франції, Італії, Великої Британії, Канади та Японії в понеділок пообіцяли підтримувати Україну "стільки часу, скільки буде потрібно" після відеоконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Ведучий саміту, канцлер Німеччини Олаф Шольц, сказав, що він «ще раз дуже рішуче виклав ситуацію, якою її зараз бачить Україна». 

Звернення Зеленського на тлі бурхливого наступу росії на сході України прозвучало за кілька годин до того, стало відомо про потужний ракетний удар росії по переповненому торговому центрі в центрі Кременчука.

Під час саміту чиновники заявили, що лідери найбільших економік готуються оприлюднити плани щодо встановлення обмеження цін на російську нафту, підвищення мит на російські товари та введення інших нових санкцій.

Вас також може зацікавити стаття: "Нам потрібно роздягатися?" - на зустрічі G7 висміяли образ путіна з оголеним торсом (фото)

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Лідери G7 пообіцяли безстроково підтримувати Україну у війні з росією Лідери G7 пообіцяли безстроково підтримувати Україну у війні з росією
Лідери G7 також розглядають можливість використання доходів від мит ​​на імпорт з росії для підтримки України.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Loading...
Load next