Не прийняти Україну в НАТО було історичною помилкою, – Зеленський (відео)

Не прийняти Україну в НАТО було історичною помилкою, – Зеленський (відео)
Зеленський висловив вдячність за світову підтримку, але зазначив, що вступ України в НАТО полегшив би стан справ.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення не приймати Україну в НАТО “історично помилкове”. Також він висловив вдячність країнам, які допомагають Україні гуманітарно, фінансово та зброєю, проте наголосив, що для боротьби проти російської агресії озброєння поки недостатньо.

Про це він розповів в інтерв'ю CNN.

Зеленський сказав, що він радий, що Швецію та Фінляндію приймають до НАТО, попри те, що альянс довго опирався прийняттю України до своїх лав.

Це не поверхове, а глибоке розуміння ризиків для цих країн через агресивне ставлення Росії до суверенних держав. Тому ми повністю підтримуємо їхнє членство. Весь світ допомагає Україні, хтось надає гуманітарну допомогу, хтось фінансову чи військову допомогу, нас підтримують обидві палати в США. Світ робить багато, але все могло бути простіше – Україну можна було прийняти як члена НАТО, – сказав Зеленський.

Зеленський підкреслив, що вважає відмову прийняти в НАТО Україну “історично помилковим рішенням“, і нагадав: “Якщо Україна буде в НАТО – Росія нападе“.

Ми не в НАТО, але Росія напала. В мене не образа, це спільне рішення всіх членів НАТО. Ми говоримо про гарантії безпеки, про зброю, фінансову підтримку. А просто можна було, об’єднавшись, прийняти Україну в НАТО. Для України знаходили причини, чому нам не бути. А Швецію та Фінляндію прийняли. Рішення – правильне, щодо України – рішення історично помилкове.

Зеленський висловив вдячність за військову підтримку, яку Україна отримала від Сполучених Штатів, зокрема йдеться про зброю більшого потенціалу. Водночас Президент закликав Захід продовжувати надавати військову підтримку, щоб допомогти Україні продовжувати боротьбу.

Сполучені Штати допомагають Україні, допомагають багато, ми це цінуємо. Але ми хочемо збільшення цієї допомоги та прискорення. Але цього недостатньо для перемоги.  Ми самі воюємо за нашу землю, ми не хочемо, щоби громадяни інших країн воювали за нас. США – країна з потужною економікою,  вони може нам допомогти. І зброєю, і фінансово, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, учасники саміту G20 відмовилися від спільної фотосесії через лаврова.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next