Росія з початку війни використала близько 50% своїх ресурсів, – Волкер

Росія з початку війни використала близько 50% своїх ресурсів, – Волкер
За словами американського дипломата, Росія зараз воює на максимумі своїх можливостей.

За час повномасштабної війни в Україні, Росія уже втратила значний запас своїх військових ресурсів, тому зараз вони перейшли до використання менш точної зброї.  

Про це розповів американський дипломат, колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер у розмові з українськими журналістами, передає ТСН.

Росія використала вже близько 50% своїх тренованих військових та зброї. Їх військові можливості зменшилися драматично. Це добре, але зараз вони почали використовувати менш точну зброю, і вони почали більше влучати в цивільні об’єкти. Але з іншого боку вони менше влучають і по військових, тому їх спроможності зменшуються, - зазначив він.

Волкер наголосив, що станом на зараз у рф немає можливостей створювати нову зброю, адже в країні є брак чипів та багатьох інших технологій. Тобто зараз вони воюють на максимум своїх можливостей. 

Тим часом в України є великі потужності в особовому складі, є велика кількість людей, які готові битися за свою країну. Росія не може цим похизуватися. У України є можливість отримувати зброю із-за кордону, а також деякі внутрішні можливості. Час працює проти Росії. Відверто кажучи, те як Росія воює, тільки запевнює західні країни, що потрібно підтримувати Україну, - розповів він. 

Курт Волкер також пояснив, що російська влада, зокрема й сам путін, не хоче оголошувати загальну мобілізацію, тому що це може дестабілізувати ситуацію в країні.

путін і так зібрав багато людей з регіонів для війни в Україні. А Москву, Пітер та прикордонні території, майже не чіпав, щоб створити ілюзію, що все добре. Якщо буде загальна мобілізація, це створить для нього нові проблеми, - зазначив Волкер.

Нагадаємо, для комплектування підрозділів мобілізаційного резерву з 1 серпня цього року на території окупованого Донбасу розпочалась нова хвиля примусової "мобілізації".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму "Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму
У російському міноборони уточнили, що учасники навчань виконають вогневі завдання і вразять мішені на різних дальностях.
Loading...
Load next