Чорноморський флот РФ не може ефективно контролювати море — британська розвідка

Чорноморський флот РФ не може ефективно контролювати море — британська розвідка
Усе через вдалу роботу ЗСУ та ВМС: росіяни втратили значну частину бойових літаків авіації, флагман "Москва" і контроль над Зміїним.

Надводні кораблі Чорноморського флоту Росії продовжують займати оборонну позицію, патрулюючи, як правило, лише води в межах видимості узбережжя Криму. Це вказує на те, що вони не можуть ефективно контролювати море.

Про це повідомляють у військовій розвідці Великої Британії, передає ПравдаТУТ News.

У розвідці зазначили, що така позиція росіян зараз контрастує з посиленою військово-морською активністю Росії в інших морях, як це характерно для цієї пори року.

Крім того, чорноморський флот рф продовжує використовувати крилаті ракети великої дальності для підтримки наземних наступальних дій, але зараз йому важко здійснювати ефективний контроль на морі.

Усе це, як зазначили в розвідці, через вдалу роботу ЗСУ:

  • флот втратив свій флагман "Москва";
  • значну частину бойових літаків морської авіації;
  • контроль над островом Зміїний.

Підсумовуючи, у розвідці наголосили, що зараз обмежена ефективність Чорного флоту підриває загальну стратегію вторгнення Росії, частково через те, що десантна загроза Одесі наразі майже нейтралізована. Тобто означає, що Україна може перенаправити ресурси, щоб тиснути на російські сухопутні сили деінде.

Нагадаємо, у Криму детонує сховище боєприпасів: росіяни починають панікувати.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Військові РФ влаштували в Криму "збір" командного складу Чорноморського флоту Військові РФ влаштували в Криму "збір" командного складу Чорноморського флоту
Російські військові провели в окупованому Криму "збір" командного складу Чорноморського флоту.
Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео) Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео)
Після того, як Росія захопила частину Донбасу, Україна опинилася на межі енергетичної кризи. Тож було вирішено купувати вугілля на світовому ринку, зокрема, в ПАР.
Loading...
Load next