Зеленський та прем’єр Чехії підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України (відео)

Зеленський та прем’єр Чехії підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України (відео)

Під час зустрічі в Києві Президент Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України. Повідомив портал Офіса Президента.

Ми зафіксували цією декларацією, що посилюватимемо співпрацю, щоб забезпечити стандарти НАТО в Україні. Чехія підтвердила, що підтримує нашу державу в тому, щоб ми стали повноправним членом Альянсу щойно дозволять умови, – сказав Президент.

Документ визначає пріоритетні напрями співпраці між Україною та Чехією в межах стратегічного курсу нашої держави на набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору.

У декларації висловлено підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також підтверджено відданість політиці «відкритих дверей» НАТО.

З підписанням документа зафіксовано підтримку чеською стороною перспективи набуття Українською державою членства в НАТО щойно дозволять умови.

У декларації окремо відзначено намір Чеської Республіки продовжити надання потужної військової, технічної, оборонної та гуманітарної підтримки Україні.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Ми не будемо країною, яка благає про щось на колінах, – Зеленський про вступ до НАТО Ми не будемо країною, яка благає про щось на колінах, – Зеленський про вступ до НАТО
Україна ніяк не може вмовити НАТО закрити небо над Україною, щоб допомогти у війні проти Росії. А також про те, щоб стати членом Альянсу.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Loading...
Load next