Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно, - канцлер Шольц

Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно, - канцлер Шольц

Через дев'ять місяців після початку російського вторгнення в Україну канцлер Олаф Шольц запевнив Україну, що Німеччина підтримуватиме країну стільки, скільки потрібно. Про це сказав Шольц в інтерв'ю німецькому журналу Focus, опублікованому в п'ятницю.

Україна може розраховувати на те, що ми продовжимо надавати їй велику фінансову та гуманітарну допомогу, а також підтримку зброєю доти, доки це буде необхідно, - сказав Шольц.

Німеччина є однією з країн, які надають найбільшу допомогу Україні. Це стосується й постачання зброї.

Шольц не став будувати здогадки про те, як довго триватиме війна, але наголосив: "росія не повинна виграти цю війну. І не повинно бути жодного застосування ядерної зброї, це безпомилково ясно дало зрозуміти міжнародне співтовариство держав".

На запитання, чи президент путін є військовим злочинцем, Шольц відповів: "Війна в Україні порушує всі норми міжнародного права, і володимир путін несе відповідальність за цю війну. Там було скоєно неймовірно жорстокі військові злочини. Потрібно встановити винних та притягнути їх до відповідальності".

Шольц сказав, що нинішня стратегія росії у війні не працює. Спроба російських військових зламати український дух опору масованими ракетними ударами явно не мала успіху, незважаючи на страшні руйнування.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Олаф Шольц закликав не бити та не ображати росіян через війну: в Україні відповіли Олаф Шольц закликав не бити та не ображати росіян через війну: в Україні відповіли
Канцлер Німеччини заявив, що у війні винен лише путін.
Шольц планує виділити 2 млрд євро на військову техніку для України, — Reuters Шольц планує виділити 2 млрд євро на військову техніку для України, — Reuters
З них близько 400 мільйонів євро призначені для Європейського фонду миру, який закуповує зброю для України.
Зеленський запросив канцлера Німеччини Шольца приїхати до України 9 травня Зеленський запросив канцлера Німеччини Шольца приїхати до України 9 травня
Такий крок, за його словами, став би дуже показовим і символічним.
Loading...
Load next