РНБО просить законодавчо заборонити роботу УПЦ МП в Україні – Зеленський (відео)

РНБО просить законодавчо заборонити роботу УПЦ МП в Україні – Зеленський (відео)

Рада національної безпеки та оборони України на засіданні 1 грудня доручила Кабінету міністрів запропонувати Верховній Раді заборонити в Україні діяльність релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в росії, – насамперед, ідеться про Українську православну церкву Московського патріархату. Повідомив президент Володимир Зеленський зверненні до українців.

Сьогодні відбулося засідання РНБО. Засідання, на якому ми розглянули численні факти звʼязків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором.

Деталі: По-перше, РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій.

По-друге, Державній службі з етнополітики та свободи совісті – забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом і за необхідності вжити передбачених законом заходів.

По-третє, доручено забезпечити перевірку наявності правових підстав і дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

По-четверте, усім органам, до компетенції яких належать питання у сфері забезпечення національної безпеки, – активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України і застосувати персональні санкції – прізвища будуть оприлюднені невдовзі.

По-пʼяте, сказав Зеленський, потрібно підвищити статус і посилити можливості Державної служби з етнополітики та свободи совісті. 

Відбудеться реформа цієї структури, яка дасть їй змогу реально захищати права та законні інтереси українців і держави, – сказав президент.

Нагадаємо, що посол США назвала три складові перемоги України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе Кличка запросили на засідання РНБО: приїхати він не зможе
Мер Києва зазначив, що його запросили лише за дві з половиною години до початку засідання.
Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні
27 кримінальним авторитетам, проти яких Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ввела санкції, скасували дозвільні документи на проживання в Україні.
Loading...
Load next