Зеленський та РНБО запровадили санкції проти церковників УПЦ МП

Зеленський та РНБО запровадили санкції проти церковників УПЦ МП

Президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в російській федерації. Про це повідомляє указ президента України №820/2022 про рішення РНБО України від 1 грудня 

1 грудня Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення "Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Президент того ж дня ввів його в дію. 

РНБО ухвалила рішення після розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії росії і для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України.

Підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб згідно з додатком.

Кабінету міністрів разом зі Службою безпеки України та Національним банком України забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), - заявляють у РНБО.

Список підсанкційних прізвищ президент 1 грудня обіцяв оприлюднити згодом.

Нагадаємо, що посол США назвала три складові перемоги України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні Санкції РНБО: 27 кримінальним авторитетам скасували документи на проживання в Україні
27 кримінальним авторитетам, проти яких Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) ввела санкції, скасували дозвільні документи на проживання в Україні.
Зеленський ввів в дію рішення РНБО про збільшення витрат на оборону та безпеку України Зеленський ввів в дію рішення РНБО про збільшення витрат на оборону та безпеку України
Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 14 травня 2021 року, що передбачає збільшення видатків на безпеку та оборону України.
Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом
Президент України доручив секретареві РНБО Олексію Данілову найближчим часом скликати нове засідання Ради національної безпеки і оборони щодо безпекової ситуації на адмінмежі з окупованим Кримом та інших південних й східних областей.
Loading...
Load next