Війна росії та України не повинна перерости у війну росії та НАТО, - Шольц

Війна росії та України не повинна перерости у війну росії та НАТО, - Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні додаткову військову підтримку, але, як і раніше, неохоче коментує постачання бойових танків "Леопард". Пише DW.

Ми поставили багато зброї, яка дуже важлива, - сказав він пресі і підкреслив, що військова підтримка України продовжуватиметься "стільки, скільки це необхідно".

На запитання, чи його уряд відправить бойові танки "Леопард" німецького виробництва в Україну, Шольц дав обережну відповідь.

Українці можуть розраховувати на нашу підтримку в цій мужній боротьбі, але також ясно, що ми уникнемо перетворення цієї війни на війну між росією та НАТО, - сказав канцлер.

Ми зробили свій внесок у те, щоб не було ескалації конфлікту, бо це мало б катастрофічні наслідки для всього світу. Це призвело б, наприклад, до війни між росією та країнами НАТО, якої не буде, а ми запобігатимемо цьому всіма нашими зусиллями. До цього часу нам це вдавалося, і ми продовжимо це робити, - додав він.

Йдеться про підтримку України, йдеться про серйозне обговорення для прийняття рішень, які необхідно ухвалити, і це не повинно бути змагання, щоб побачити, хто відправить більше зброї, - додав він.

Шольц ще раз наголосив, що Німеччина не діятиме в односторонньому порядку і тісно координуватиме свої дії зі США та іншими партнерами з військової підтримки України.

Незважаючи на неодноразові заклики західних партнерів, уряд Німеччини довго не наважувався поставити в Україну бойові танки Leopard 2.

Нагадаємо, що "Україна має системно ослаблювати рф, для цього треба йти в ЄС і НАТО", – Буданов.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото) У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)
Німецькі ЗМІ опублікували кадри польового табору російських військ в окупованому Криму.
Loading...
Load next