Заступник голови МЗС Мельник: "Для нового контрнаступу Україні потрібно принаймні 300 танків і 500 бойових машин піхоти"

Заступник голови МЗС Мельник: "Для нового контрнаступу Україні потрібно принаймні 300 танків і 500 бойових машин піхоти"

Заступник голови МЗС України Андрій Мельник в етері телемарафону заявив, що для нового контрнаступу, який готується цієї весни, Україні потрібно принаймні 300 танків та 500 бойових машин піхоти.

Йдеться про те, що ми б хотіли на цей перший контрнаступ, який готується, це весняний, нам потрібно, щоб було ну принаймні 300 танків, і десь 500 бойових машин піхоти. І плюс для цього треба готувати військових, це теж болісна тема, - сказав він.

Це той мінімум, який дозволить спланувати українським військовим операцію із мінімальними втратами, але максимальним ефектом, сказав він.

Це надскладна операція, яка може бути успішною лише тоді, коли у нас є достатня кількість БМП, БТРів, танків, навчених людей, артилерії, підтримки з повітря, дронів. Такого світ не бачив з 45-го року. Це на Європейському континенті найстрашніша війна.

Мельник заявив, що спирається на цифри, надані військовим керівництвом України, зокрема, міністром оборони Олексієм Резніковим та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Нагадаємо, що Зеленський спільно з прем'єркою Данії відвідав Миколаїв (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next