Зеленський почав зустріч із прем'єром Швеції

Зеленський почав зустріч із прем'єром Швеції

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Швеції в суботу почав переговори зі шведським прем'єр-міністром Ульфом Крістерссоном.

Як повідомляють шведські ЗМІ, Крістерссон зустрів Зеленського у своїй заміській резиденції Харпсунд. У складі української делегації були кілька міністрів, але не уточнюється, хто саме.

Зі шведського боку в переговорах беруть участь голова МЗС Тобіас Більстрьом, міністр зовнішньої торгівлі Йохан Форсселл, цивільного захисту Карл-Оскар Болін та оборони Пол Йонсон.

Зеленський, анонсуючи переговори зі шведським прем'єром, підкреслив, що головним пріоритетом буде оборонна співпраця, зокрема "потужні" шведські бойові машини піхоти CV-90.

Наші воїни вже ефективно використовують їх на передовій. Плануємо також виробляти CV-90 в Україні, – зазначив він.

У суботу вранці президент почав робочий візит до Швеції разом із першою леді Оленою Зеленською. Там він зустрінеться з премʼєр-міністром Ульфом Крістерссоном, королем Карлом XVI і королевою Сільвією, спікером парламенту Андреасом Норленом й головами парламентських партій.

Це перший візит президента України до Швеції з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року. 

Нагадаємо, 10 човнів російських ДРГ знищено силами оборони на півдні – Гуменюк

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Зеленський заявив, що вони з Макроном на "одній хвилі" Зеленський заявив, що вони з Макроном на "одній хвилі"
Після зустрічі, яка відбулась 16 квітня у Парижі, президент України Володимир Зеленський повідомив, що вони з главою Французької Республіки "точно на одній хвилі й мають спільне бачення".
Loading...
Load next