У Габоні відбувся державний переворот

У Габоні відбувся державний переворот

Група високопоставлених військових у Габоні заявила, що вони захопили владу вранці в середу, через кілька хвилин після того, як виборчий орган центральноафриканської держави оголосив, що президент Алі Бонго переміг третій термін.

Про це повідомляє Reuters.

Офіцери заявили, що представляють усі сили безпеки та оборони Габону, результати виборів скасовано, усі кордони закрито до подальшого розпорядження, а державні установи розпущено. У столиці Лібревіль було чути стрілянину після заяви про усунення Бонго, чия родина керувала країною. Відомо, що вони виробляли нафту та марганець понад півстоліття.

Від уряду Габону, який є членом нафтовидобувної групи ОПЕК, не було жодних коментарів, а також не було жодних повідомлень про місцеперебування Бонго, якого востаннє бачили на публіці під час голосування.

Прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн заявила, що "Франція, колишній колоніальний правитель Габону, уважно стежить за ситуацією". У разі успіху переворот стане восьмим у Західній і Центральній Африці з 2020 року. 

Сім'я Бонго керувала нафтовидобувною, але нація була бідною протягом 56 років. Його недоброзичливці кажуть, що він мало зробив для того, щоб спрямувати свою нафту та інші багатства на населення приблизно 2,3 мільйона людей, третина з яких живе в бідності.

Сьогодні країна переживає серйозну інституційну, політичну, економічну та соціальну кризу, ‒ йдеться в заяві офіцерів.

Нагадаємо, В Одесі спіймали розвідника російського угруповання «Призрак»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Влада Грузії хоче перевести Саакашвілі у військовий госпіталь Влада Грузії хоче перевести Саакашвілі у військовий госпіталь
Влада Грузії пропонує експрезиденту Михеїлу Саакашвілі продовжити лікування в Горійському військовому госпіталі.
Loading...
Load next