Росію виключили з міжнародної Дунайської комісії

Росію виключили з міжнародної Дунайської комісії

Дунайська комісія на вчорашньому засіданні вирішила виключити Росію через її удари ракетами та безпілотниками по Нижньому Дунаю.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Глава української дипломатії зазначив, що міжнародна ізоляція Росії продовжує зростати.

Після необрання представника Росії до Міжнародного суду ООН, виконавчих рад Міжнародної морської організації, ЮНЕСКО та Організації із заборони хімічної зброї у листопаді Росія зазнала ще однієї дипломатичної поразки — в Дунайській комісії, одній із найстаріших міжнародних організацій у світі. Дунайська комісія вирішила вчора, на своєму 100-му засіданні під українським президентством, що членство Росії несумісне через її удари ракетами та безпілотниками по Нижньому Дунаю, - написав Кулеба.

Він додав, що Росія має залишити Комісію до 29 лютого 2024 року, інакше члени Комісії більше не визнаватимуть свої зобов'язання перед нею за Белградською конвенцією про режим судноплавства на Дунаї.

Очільник МЗС підкреслив, що це рішення є відповіддю на порушення принципів вільного та безпечного судноплавства на Дунаї. Воно також ґрунтується на рішенні Комісії, ухваленому 17 березня 2022 року, відхилити російські повноваження, заборонити росіянам участь у всіх зустрічах та виключити їх із складу секретаріату Комісії.

Я вдячний членам Дунайської комісії за цей сміливий та принциповий крок, - зазначив міністр.

Нагадаємо, Німеччина відправляє Україні найбільшу партію «зимової» гуманітарки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next