Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті

Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті
У Мукачеві планують за 2-3 роки збудувати новий аеропорт. У 2021 році з Державного бюджету вже виділили 30 мільйонів гривень на виготовлення проектної документації для летовища.

Сьогодні, 27 квітня, голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, представники Державного агентства інфраструктурних проектів та Мукачівської територіальної громади підписали чотиристоронній Меморандум про співпрацю щодо проектування та будівництва нового аеропорту в Закарпатській області.

Нагадаємо, раніше Уряд підтримав включення проекту будівництва нового міжнародного аеропорту на Закарпатті до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року. Для будівництва розглядали 4 потенційні локації - Мукачево, Хуст, а також села Середнє і Ратівці.

Цьогоріч держава виділила 30 мільйонів гривень на виготовлення проектної документації. Також очікується також субвенція із Держбюджету на 4 млрд грн. Саме така сума за попередніми підрахунками потрібна на будівництво злітно-посадкової смуги (3 млрд. грн.) та інфраструктури (1 млрд грн.).

Конфігурація перспективного летовища у Закарпатті буде подібною до летовища у Хорватії. Враховуючи географічне розташування, майбутній аеропорт буде мати оптимальну локацію, яка дозволить безперешкодно забезпечувати Закарпаття повітряно-транспортні послуги. Орієнтовний термін будівництва складає близько 3 років.

Сторони окреслили основні напрямки роботи для реалізації проекту у найкоротші терміни.

За результатами роботи групи було підписано документи та прийнято рішення наступного дня підписати чотиристоронній Меморандум про співпрацю між ОДА, облрадою, представниками Державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проєктів» та Мукачівською територіальною громадою, на території якої планується будівництво аеропорту.

У подальшому 27 квітня 2021 року в Мукачівській ТГ було підписано Меморандум про співпрацю щодо проєктування та будівництва нового аеропорту в Закарпатській області. Згідно з документом сторони, засвідчили, що у взаємовідносинах між собою вони діють на засадах паритетності та рівноправності, а підписання даного Меморандуму направлено на консолідацію зусиль сторін щодо проектування та будівництва нового аеропорту у Закарпатському регіоні.

Найближчим часом також очікують на виділення земельної ділянки під будівництво летовища.

Читайте також
Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра
Владислав Криклій і Муса Магомедов розповіли про нову ініціативу Кабміну.
"МАУ" у 2020 році отримала 4,5 мільярда збитків "МАУ" у 2020 році отримала 4,5 мільярда збитків
Авіакомпанія "МАУ" завершила 2020 рік із збитком в 4,5 млрд грн проти 1,6 млрд грн прибутку у 2019 році.
Лоукостер Bees Airline отримав право на польоти в Європу Лоукостер Bees Airline отримав право на польоти в Європу
Український лоукостер Bees Airline отримав дозвіл від Європейського агентства з безпеки авіації (EASA) на виконання польотів до Європи.
Loading...
Load next