В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град

В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град
У західних областях України надзвичайники оголосили штормове попередження - очікуються грози, шквали та град.

Сьогодні вдень, 25 червня, у декількох регіонах на заході України очікується значне погіршення погодних умов. Зокрема, в північних, східних, Вінницькій та Полтавській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки, повідомляє пресслужба ДСНС.

За інформацією Укргідрометцентру, 25  червня  у  західних  областях  вдень  грози,  в  окремих  районах  град  та  шквали  15-20  м/с  (І  рівень небезпечності, жовтий), - йдеться у повідомленні надзвичайників.

Проте, сьогодні, 25 червня, синоптики прогнозують в Україні протягом дня спекотну погоду. Температура повітря прогріється до +33-35 градусів в усіх областях.

Зазначимо, в Україні від початку тижня сильна спека, температура повітря досягає +36 градусів. Так внаслідок спеки у Києві 22 червня, було побито температурний рекорд 1946 року – тоді 23 червня зафіксували +33 градуси. Та вже 23 червня у столиці була зафіксована температура + 34°C.

До прикладу у Львові також зареєстрували новий температурний рекорд - 24 червня стовпчики термометра піднялися до +33°C. Востаннє максимальну температуру в цей день реєстрували аж у 1951 році.

Читайте також
Спека, грози та дощі: майже у всіх областях України знову оголосили штормове попередження Спека, грози та дощі: майже у всіх областях України знову оголосили штормове попередження
В Україні знову прогнозують дощі з сильними грозами. Цього разу негода вируватиме у центральних, східних та західних областях.
Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла
Погода в Україні до кінця червня і на початку липня буде мінливою - з перепадом температури повітря в 10 градусів у низці регіонів, однак грозові дощі випадатимуть не часто.
Очікуються сильні дощі та град: в Україні оголосили штормове попередження Очікуються сильні дощі та град: в Україні оголосили штормове попередження
Практично усі області накриють дощі та град, проте найбільше негода вируватиме у південно-східних районах України.
Loading...
Load next